Fiorentina oprastila grehe Jovića i Terzića 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Vićenco Italijano nije zamerio Luki Joviću i Aleksi Terziću koji su nepromišljenim potezima ispali nekolegijalni.

Poraz od Bazela u prvom meču polufinala Lige konferencija (1:2) veoma je zaboleo sve u Fiorentini.

Luka Jović i Aleksa Terzić nisu na tom meču bili protagonisti što im sigurno nije prijalo, a još više je klub iziritirao njihov nepromišljen potez napravljen nakon meča.

Naime, njih dvojica su lajkovali stranicu na društvenoj mreži na kojoj su navijači Fiorentine kritikovali Vićenca Italijana zbog kadrovskih rešenja na meču sa Bazelom.

Navijači su smatrali da je meč trebalo da počne postava ista onoj koja je nastupila protiv Napolija na utakmici koja je prethodila duelu sa Bazelom.

U meču sa novim šampionom Italije, među startetima su bili upravo Jović i Terzić, zbog čega su, najverovatnije, i lajkovali pomenutu objavu, nesvesni da time kritikuju trenera i stavljaju sebe ispred ostalih saigrača.

Kad su shvatili šta su uradili, momentalno su se uputili ka kancelariji trenera Vićenca Italijana koji im je oprostio neprimeren gaf.

– Kad dođu u moju kancelariju tražeći oproštaj, užasnuti onim što se dogodilo, ne možete da postupite drugačije nego da im oprostite. Znaju da su omalovažili sve, ali su se pokajali i ta tema je za mene zatvorena. U narednih 20 dana moramo svi da budemo ujedinjeni – pokazao je Italijano da nije previše sujetan.

U međuvremenu, Fiorentina je savladala Udineze. Aleksa Terzić dobio šansu u završnih pola sata umesto Kristijana Biragija, dok Luka Jović nije ulazio na teren.

– Razočaranje poput onog na susretu sa Bazelom moralo je odmah da se prevaziđe, dobili smo novu priliku i zasluženo pobedili. Dali smo dva gola, a protivnika ograničili na mali broj šansi. Sad idemo na gostovanje i daćemo sve od sebe kako bi navijači na nas bili ponosni. Nadam se da će se do četvrtak Artur Kabral u potpunosti oporaviti, jer mi je potreban kompletan kadar – poručio je šef struke „ljubičastih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari