FSS presudio: Dinamo protiv Zvezde igra u Surdulici, a ne u Vranju 1

Iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Srbije (FSS) danas popodne potvrđeno je dopisniku Danasa iz Vranja, da će utakmica šesnaestine finala KUP-a Srbije između Dinama i Crvene Zvezde, ipak biti odigrana u Surdulici, a ne kako su javljali neki lokalni mediji na stadionu Kompanije „Jumko“ u Vranju.

„Procena je da ne postoje adekvatni bezbedonosni, kao ni uslovi za adekvatni smeštaj igrača, ali ni za rad medija“, naveo je za Danasa izvor iz FSS, ukazujući da je „ predsednik i trener kluba iz Vranja pokušao da „originalno“ od ove utakmice napravi spektakl za ličnu promociju“.

Izvori Danasa, iz „srpske kuće fudbala“ navode da na Stadionu „Jumka“, aktuelno „ne postoje uslovi za odigravanje utakmice na kojoj bi prisustvovalo više hiljada navijača“. Isti izvor precizirao je „da se trava na terenu u Vranju nalazi u dosta lošem stanju“, kao i to „da ne postoje adekvatni uslovi za rad novinara, i tv ekipa“ koji bi pratili ovaj meč.

Zbog toga je doneta i konačna odluka da meč između Dinama i Crvene Zvezde bude odigran na Gradskom stadionu u Surdulici, 17. oktobra. Početak utakmice zakazan je za 18 sati. Prihod od prodatih ulaznica po pravilima KUP-a Srbije deli se na pola.

Nezvanično, iz uprave vranjanskog prvoligaša „učiniće još jedan pokušaj“ da utakmica protiv srpskog naj uspešnijeg kluba bude odigrana u Vranju.

Stadion Kompanije „Jumko“ je u dosta lošem stanju tribina, terena, sa ne adekvatnim uslovima za rad novinara i smeštaj ekipa. U više navrata i tom takmičenja u Prvoj ligi Srbije (PLS) rukovodstvu kluba je skretana pažnja na „uočene nedostatke“, koji do sada nisu otklonjeni, ali je „neko doneo odluku da Dinamo može da igra i pod takvim uslovima u Prvoj ligi Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari