FSS: Zlatne lopte za Stojkovića i Milojevića 1Foto: Starsport

Fudbalski savez Srbije je obelodanio ko su dobitnici nagrada za najbolje u 2017. godini, a u nedelju u hotelu „Kraun plaza“ priznanja će dobiti golman Partizana Vladimir Stojković za najboljeg igrača, kao i šef struke Crvene zvezde Vladan Milojević za najboljeg trenera.

Golman Partizana Vladimir Stojković dobitnik je „Zlatne lopte“ za najboljeg igrača, što je prvi put da priznanje FSS dobija fudbaler domaćeg kluba. Prethodno su nagrađivani igrači iz inostranstva počevši od Nemanje Vidića 2005. godine.

Stojković je ove sezone branio odlično, kako za reprezentaciju Srbije, sa kojom se plasirao na Mondijal u Rusiji, tako i u poslednjih šest meseci za Partizan u Superligi i Ligi Evrope, gde je obezbeđen plasman u šesnaestinu finala. 

„Hvala FSS i svim selektorima koji su me podrđavali sve ove godine. Ova nagrada mi je najbitnija u karijeri. Hvala i mom Partizanu što mi je dao šansu da opet branim na velikoj sceni. Dosta je uticao na sve ovo. Hvala Miroslavu Đukiću i treneru golmana Nemanji Jovšiću koji je bio sa mnom ovih šest meseci i poslednjih nekoliko utakmica u reprezentaciji. Njemu mnogo dugujem za formu. Hvala i mojoj ženi kojoj pripada bar 70 odsto ove nagrade. Obećavam da ćete videti još boljeg Stojketa na Mundijalu“, rekao je Stojković.

„Presrećan sam zbog nagrade, ovo je nešto što sam sanjao ceo život. Svakako je ovo dodatni motiv da napravim nešto još više. Sebi uvek zameram kada primi gol, uvek zadajem sebi najviše ciljeve. Voleo bih da ostanem u Partizanu. To je moj klub. Za Novu godinu imam više želja, prevashodno mnogo zdravlja svima, da Partizan osvoji Ligu Evrope i da reprezentacija osvoji Mundijal“, dodao je golman Partizana.

Stojković je prvi golman koji je osvojio „Zlatnu loptu“ FSS.

„Ne znam šta može da zameni ovakvo poštovanje Saveza. Bilo je tu dosta igrača koji su imali lepu godinu i koji su možda zaslužili ovo. Ali mi smo tim i uvek neko drugi treba da iskoči, jedan danas, drugi sutra. Treba već početi razmišljati o SP, takve utamice se pripremaju dosta dugo. Polako se koncentrišem i ja na te protivnke, kako da budem nesavladiva prepreka, da ponognem svojoj Srbiji. Za sada ne razmišljam da će biti penal za Brazil, ali ću se boriti da uđem u glavu Nejmaru“, rekao je Stojković.

Fudbaler godine FSS:

2005 – Nemanja Vidić
2006 – Dejan Stanković
2007 – Nikola Žigić
2008 – Nemanja Vidić
2009 – Miloš Krasić
2010 – Dejan Stanković
2011 – Aleksandar Kolarov
2012 – Branislav Ivanović
2013 – Branislav Ivanović
2014 – Nemanja Matić
2015 – Nemanja Matić
2016 – Dušan Tadić
2017 – Vladimir Stojković

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Vladanu Milojeviću. Šef stručnog štaba Crvene zvezde sjajno je vodio crveno-bele, tim je uspeo da izbori plasman u narednu rundu Lige Evrope, a jesenji deo prvenstva je završio na prvom mestu na tabeli Superlige. 

Milojević je letos preuzeo crveno-bele i ove jeseni ih prvi put posle deset godina doveo do grupne faze nekog evropskog takmičenja, a potom i prvog proleća u Evropi posle 25 godina.

„Lično za mene ovo je bila izuzetna godina. Bio sam na korak od Lige šampiona, a onda je došao i poziv voljenog tima. Uz mene su stalno bili porodica i moji igrači, kao i uprava koja mi je dala ovu šansu. Tako sam ostvario san koji sam imao kao klinac koji je iz Aranđelovca došao u Zvezdu. Ovo je jedna obaveza više“, rekao je Milojević.

Trener godine FSS:

2005 – Ilija Petković
2006 – Ljubiša Tumbaković
2007 – Miroslav Đukić
2008 – Slaviša Jokanović
2009 – Radomir Antić
2010 – Miroslav Rajevac
2011 – Ivan Jovanović
2012 – Dragomir Okuka
2013 – Ljubinko Drulović
2014 – Radovan Ćurčić
2015 – Veljko Paunović
2016 – Dragan Stojković
2017 – Vladan Milojević

Stručni odbor FSS, u sastavu – Ilija Petković (predsednik), Goran Bunjevčević (potpredsednik), Savo Milošević, Slobodan Pavković i Zoran Filipović, predložio je laureate, dok je konačnu odluku doneo Izvršni odbor FSS.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari