Gde možete da gledate fudbalsku utakmicu između Srbije i Litvanije? 1Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se igrati u Nemačkoj 2024. godine.

„Orlovi“ nisu bili deo kontinentalne smotre od Evropskog prvenstva 2000. godine u Belgiji i Holandiji, a začuđujuće deluje podatak da smo u ovom veku učestvovali na više svetskih nego evropskih šampionata.

Između prethodno završenog Mundijala u Kataru i ovih kvalifikacija za EURO najveće promene su se desile na Terazijama 35.

Fudbalski savez Srbije je dobio novog predsednika, a to je Dragan Džajić.

U trci su bile dve žive legende Crvene zvezde Nemanja Vidić i Dragan Džajić, a bivši štoper Mančester junajteda je istupio iz trke nekoliko dana pre izbora.

Fudbalsku Srbiju zatalasala je ove nedelje vest da Marko Dmitrović želi da se posveti klupskoj karijeri i da se više neće odazivati na poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Vrhunac Dmitrovićevog nezadovoljstva bilo je navodno saznanje da je Stojković planirao da ga precrta i da umesto njega za predstojeće utakmice protiv Litvanije (24. marta) i Crne Gore (27. marta) pozove debitanta Vladana Kovačevića.

Tek kad su selektor i njegovi saradnici shvatili da golman poljskog Rakova neće dobiti dozvolu FIFA da sada debituje za „orlove“, onda su u poslednji čas pozvali Dmitrovića.

Dmitrović je bio prvi golman Srbije, ali je vremenom pao u drugi i na kraju u treći plan, pa je na Mundijalu u Kataru bio treći čuvar mreže, iza Vanje Milinkovića-Savića i Predraga Rajkovića.

Bilo kako bilo, fudbalska reprezentacija Srbije od 20:45 časova izlazi na megdan selekciji Litvanije na stadionu „Rajko Mitić“, a direktan prenos meča ćete moći da gledate na programima RTS 1 i Arena Sport 1 Premijum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari