Marko Dmitrović ne želi da nastupa za Srbiju dok je Dragan Stojković selektor 1Marko Dmitrović. Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Golman Sevilje Marko Dmitrović navodno je ljut na selektora Srbije Dragana Stojkovića i razmišlja da ne dođe na okupljanje našeg tima pred utakmice protiv Litvanije i Crne Gore na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Navodno, Dmitrović je nezvanično rekao da ne želi da bude deo nacionalnog tima dok je Stojković selektor, jer smatra da ga šef stručnog štaba omalovažava.

Vrhunac Dmitrovićevog nezadovoljstva bilo je navodno saznanje da je Stojković planirao da ga precrta i da umesto njega za predstojeće utakmice protiv Litvanije (24. marta) i Crne Gore (27. marta) pozove debitanta Vladana Kovačevića.

Tek kad su selektor i njegovi saradnici shvatili da golman poljskog Rakova neće dobiti dozvolu FIFA da sada debituje za „orlove“, onda su u poslednji čas pozvali Dmitrovića.

Dmitrović je bio prvi golman Srbije, ali je vremenom pao u drugi i na kraju u treći plan, pa je na Mundijalu u Kataru bio treći čuvar mreže, iza Vanje Milinkovića-Savića i Predraga Rajkovića.

Direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović ne razume zbog čega se Dmitrović ljuti i ističe da se za nacionalni tim igra na dobrovoljnoj osnovi.

– Nema razloga da se Dmitrović ljuti, uredno je pozvan na okupljanje. Pa ne zovemo mi igrače svaki dan da pričamo sa njima. Selektor ga je pozvao na okupljanje i selektorova je odluka ko će braniti. Tom logikom, svako ko je rezerva mogao bi da se ljuti. Ne vidim kakav to problem Dmitrović ima, ali za reprezentaciju se igra na dobrovoljnoj osnovi, niko ga ne može naterati – rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari