Igrač koga je Gajić srušio za penal i isključenje: Saglasio bih se sa žutim kartonom, ipak je meč bio prijateljski 1Foto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

Milan Gajić, koji igra u moskovskom CSKA, nedaleko od Dinamovog stadiona, poprišta prijateljske fudbalske utakmice Rusije i Srbije, bio je pod posebnom lupom.

Stavljen je na desnog beka, na kojem se dokazao i u Crvenoj zvezdi i u omladinskoj selekciji, svetskom prvaku u Novom Zalandu 2015.

To je bolno mesto u državnom timu pa je pred selektorom Draganom Stojkovićem praktično polagao prijemni ispit za ulazak među putnike na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun-14. jul).

Moraće, međutim, na dopunsku. Isključen je u 20. minutu, a brojčano oslabljena Srbija nije više ništa mogla da učini, pošto je domaćin iz dosuđenog penala zbog njegovog prekršaja udvostručila prednost na 2:0, a do kraja meča i nju je duplirala – 4:0.

Gajić je od pozadi potkačio po nogama ofanzivnog levog beka Danila Hluseviča, igrača moskovskog Spartaka, koji je lepo primio tačan pas i u punom trku se stvorio oči u oči s Đorđem Petrovićem.

„Odigrali smo dobar protivnapad. Video sam brisani prostor u odbrani Srba, znajući da će me saigrač uočiti. Presekao sam Gajiću put ubacujući se. Bila je zrela šansa za gol, a on mi je zasmetao. Bespogovorni penal. Bio bih potpuno saglasan s tim da mu se dodeli žuti karton. Ipak je utakmica prijateljska. Bilo bi bolje da smo nastavili 11 na 11“, prokomentarisao je Hlusevič.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari