Mančester siti i madridski Real pridružili se Bajernu i Pari Sen Žermenu u četvrtfinalu Lige šampiona 1Duel strelaca, Orban (levo) i Vinisijus. Foto: EPA-EFE/J.J. Guillen

 

Fudbaleri Mančester sitija i madridskog Reala plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle večeras odigranih revanš duela osmine finala.

Aktuelni šampioni su i na svom terenu lako savladali Kopenhagen sa 3:1 (3:1) i ukupnim rezultatom 6:2 eliminisali danski tim, dok su Madriđani odigrali nerešeno 1:1 (0:0) sa Lajpcigom, pa su prošli dalje zahvaljujući trijumfu (1:0) u prvom meču u Nemačkoj.

Klubovi koji su najveći favoriti za osvajanje trofeja u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju na svetu su se u četvrtfinalu pridružili Bajernu i Pari Sen Žermenu, koji su sinoć eliminisali Lacio, odnosno Sosijedad.

Real je u neočekivano dramatičnom duelu poveo preko Vinisijusa u 65. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Orban izjednačio.

Prvo poluvreme prošlo je u nadigravanju na sredini terena, sa po jednom šansom za svaki tim, što je nagrađeno zvižducima sa tribina kada je sudija odsvirao kraj ovog dela meča.

I u nastavku se nije puno toga promenilo sve dok konačno Belingem i Vinisijus, kao i tokom cele sezone, nisu izmenili dupli pas, a Brazilac savladao Gulašija.

Ipak, nedugo zatim Orban je izjednačio posle sjajnog udarca glavom, pa je do kraja meča bar bilo neizvesno, iako nije bilo puno prilika za gol.

Ovo je prvi meč u ovosezonskoj Ligi šampiona u kojem Real nije trijumfovao, a ukupno deseti za redom u svim takmičenjima u kojem nije izgubio.

Takođe, ovo je bila još jedna utakmica u kojoj se videlo koliko Realu nedostaje pravi napadač i u kojoj se potvrdilo da će po dolasku Mbapea španski tim osvojiti još puno, puno trofeja.

Mančester siti i madridski Real pridružili se Bajernu i Pari Sen Žermenu u četvrtfinalu Lige šampiona 2
Haland proslavlja svoj šesti gol u Ligi šampiona. Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

 

U Mančesteru je ekipa Pepa Gvardiole trijumf obezbedila već posle devet minuta, jer je tada preko Alvareza duplirala prednost koju joj je doneo Akanđi četiri minuta ranije.

Gosti su smanjili u 29. minutu zahvaljujući Eljunusiju, ali je u nadoknadi prvog poluvremena Haland ponovo doneo svom timu dva gola prednosti i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Zahvaljujući tome što je u prvoj utakmici njegov tim stekao prednost od dva gola, menadžer Sitija iskoristio je šansu da odmori većinu ključnih igrača pred nastavak uzbudljive borbe u Premijerligi.

I pored toga, ekipa iz Mančestera dominirala je terenom sve vreme i bez problema stigla do 19. meča za redom u kojem nije doživela poraz.

Haland se pridružio Kejnu i Mbapeu na vrhu liste strelaca u ovosezonskoj Ligi šampiona (po šest golova), dok je Alvarez sada u grupi onih koji su postigli po pet pogodaka, a u kojoj su još i Grizman i Morata iz madridskog Atletika, Hjolund (Mančester junajted) i Galeano (Porto).

Liga šampiona nastavlja se sledeće nedelje, kada se igraju preostala četiri duela osmine finala – u utorak se sastaju Arsenal – Porto (prvi meč 0:1) i Barselona – Napoli (1:1), a dan kasnije Dortmund – PSV (1:1) i Atletiko Madrid – Inter (0:1).

Liga šampiona (osmina finala)

Real – Lajpcig 1:1 (0:0), prvi meč 1:0
Mančester siti – Kopenhagen 3:1 (3:1), prvi meč 3:1

Utorak

Bajern – Lacio 3:0 (2:0), prvi meč 0:1
Sosijedad – PSŽ 1:2 (0:1), prvi meč 0:2

Utorak (12. mart)

Arsenal – Porto (21.00), prvi meč 0:1
Barselona – Napoli (21.00), prvi meč 1:1

Sreda (13. mart)

Dortmund – PSV (21.00), prvi meč 1:1
Atletiko (M) – Inter (21.00), prvi meč 0:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari