"Nameštaljka" na Ubu ima samo disciplinski epilog: Čijim je prstima stalo da se prijateljska utakmica nižeg srpskog ranga pojavi kao med na kladionici? 1Foto: Pixabay/derJani

Kao što je za paranje kriminalnog miljea u Srbiji neophodno da podsticaji dođu iz Interpola, Evropola ili drugih inostranih službi iz tog polja delovanja, tako bi i anomalije u našem fudbalu prošle neopaženo da ne bodu oči Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Po njenoj prijavi se nedavno rasplelo klupko iz prijateljske utakmice prvoligaša Jedinstva i srpskoligaša Prve iskre iz Bariča , koja je igrana na Ubu 4. septembra prošle godine.

Domaćin, šestoplasirani u drugom razredu našeg klupskog fudbala, pobedio je s 4:0.

Fudbalski savez Beograda (FSB) izrekao je kazne, jer se u njegovoj istrazi po službenoj dužnosti došlo do saznanja da je utakmica nameštena po meri onih koji su se, našla je UEFA, kladili na igru „četiri i više golova na meču“.

Fudbalski akteri će kako-tako ispaštati za račun onih kojima su prsti stvarno u medu, ali i dalje lebdi otkud u ponudi kladionice (ili kladionica) prijateljska utakmica srpskog nižeg ranga.

Oprezno zakopčan do grla je generalni sekretar FSB Miloš Mirković.

U izjavi za Danas, pozivajući se na tajnost istražne dokumentacije, ne otkriva iz kog dela sveta su bile uplate i da li su u pitanju kladionice u zemlji, regionu ili šire.

– Dopis je stigao iz UEFA u našu nacionalnu kuću fudbala, koja je predmet prosledila na dalje postupanje FSB. Oficir za integritet FSB Dragan Krstić je sproveo istragu, a zatim je podneo prijavu disciplinskom sudiji Srpske lige Beograd Aleksandru Prekodravcu, koji je iz sagledane dokumentacije doneo odluku poznatu javnosti  – prepričao je Mirković postupak od inputa iz Niona.

Kako naš sagovornik ističe, Prva Iskra i kažnjeni igrači su se žalili Komisiji za žalbe FSB.

Ne budu li zadovoljni njenom odlukom, mogu da probaju pred Sudom za sportsku arbitražu  u Lozani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari