Iskra iz 10.500 evra na 4+: Drakonske kazne po prijavi UEFA zbog nameštene prijateljske utakmice na Ubu (VIDEO) 1Foto: Printscreen Zoutube

Fudbalski savez Beograda izrekao je drakonske kazne učesnicima nameštanja rezultata prijateljske utakmice između Jedinstva sa Uba i Prve iskre iz Bariča (4:0).

Srpskoligašu Prvoj iskri oduzeto je 12 bodova i izrečena novčana kazna od 1,2 miliona dinara, dok su fudbaleri ekipe iz Bariča, Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević kažnjeni zabranom igranja u narednih devet meseci, prenosi Sport klub.

Kako je utvrđeno tokom hitne istrage završene sredinom januara, koju je sproveo Dragan Krstić, bivši sudija i oficir za integritet FS Beograda, četvorica fudbalera Prve iskre učestvovala su u nameštanju utakmice sa Ubljanima.

Prijava je stigla iz UEFA, na čijoj specijalizovanoj platformi su i pristigle informacije o sumnjivim uplatama na sporan meč, odigran u ponedeljak, četvrtog septembra prošle godine.

Prema evidenciji službi evropske kuće fudbala, uplaćen je iznos od 10.105 evra na igru „četiri i više golova“, a UEFA je prijavila četvoricu igrača tima iz Bariča.

Tokom istrage, oficir za integritet FS Beograda pregledao je snimak i saslušao trojicu fudbalera, dok se golman Knežević nije odazvao pozivu na saslušanje i izostanak pravdao potencijalnim transferom u inostranstvo.

U dokaznom postupku, kako je utvrđeno, obeleženi fudbaleri povredili su integritet fudbalske utakmice i pomogli Ubljanima da postignu četiri gola, a uplate su se kretale u igri uživo, većinom u takozvanoj „singl igri“.

Akteri nameštanja su imali delimično olakšavajuću okolnost “da su prvi put identifikovani kao učesnici u povredi integriteta utakmice”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari