UEFA nastavlja da lovi stranputice u srpskom fudbalu: Oštra kazna Radničkom sa Novog Beograda 1Foto: Shutterstock/Bplanet

Evropska fudbalska unija (UEFA) nastavlja da ukazuje Fudbalskom savezu Srbije na stranputice u njegovom dvorištu.

Nedavno je po prijavi iz Niona obelodanjeno da je zarad skidanja kajmaka na sportskim kladionicama nameštena prijateljska utakmica na Ubu između Jedinstva i Prve iskre iz Bariča, a otuda je stigla nova depeša o „povredi integriteta igre“.

Dolijao je novobeogradski Radnički. Na teret mu se stavljaju nečasne radnje na utakmici Prve lige Srbije s Tekstilcem iz Odžaka, u kojoj je 11. decembra, u poslednjem kolu jesenjeg dela u drugostepenom takmičenju srpskog fudbala, izgubio s 5:0.

„Na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojoj je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije FK Tekstilac – FK Radnički, odigrane 11. decembra prosle godine u Odžacima, doneta je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara“, stoji u saopštenju Komisije.

Radnički je u prvih 20 kola osvojio 19 bodova (četiri pobede, sedam remija, devet poraza).

Kad mu se odume šest, pašće na deobu poslednjeg mesta s Novim Sadom 1921.

Prva liga Srbije se nastavlja 24. februara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari