Fudbal se igra svuda u Evropi 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana nalaze se na pripremama na Zlatiboru, a trener crno-belih Savo Milošević smatra da nema nijednog razloga za odlaganje početka Superlige, bez obzira na dramatičnu epidemiološku situaciju u Srbiji i sugestiju dr Miljka Ristića, predsednika Medicinske komisije FSS.

„Da li će ona biti bez publike? Moja pretpostavka je da će biti i ne samo u avgustu, već i u narednim mesecima. Tako će biti svuda u Evropi. Ne vidim razlog zašto ne bismo igrali fudbal, ako svi igraju bez publike“, rekao je Milošević u odgovaranju na pitanja novinara na Instagram lajvu zvanične stranice FK Partizan.

Fudbaleri, stručni štab i ostali u klubu testirani su ovih dana na korona virus.

„Logično je bilo da uradimo test, iz preventive. Hvala Bogu nemamo nijedan problem, ali situacija je takva da smo preduzeli sve mere predostrožnosti. Dobićemo rezultate za par dana.“

Trener Partizana naveo je da će ekipa na Zlatiboru odigrati pripremne utakmice sa Trepčom, Lučanima i Zlatiborom, a da će generalna proba biti 26. jula u Beogradu protiv Proletara.

Novo lice na pripremama je Abdulaj Sise, u Partizan je stigao na preporuku Sejdube Sume i za potpis ugovora moraće da prođe još jedan test na Zlatiboru, gde će verovatno dobiti priliku u prijateljskim utakmicama.

„Sise je desni bek i nemam informaciju da je igrao štopera. Suma nam ga je pomenuo pre nekoliko meseci… Rekao nam je da je iskusan igrač, reprezentativac, što nam je potvrdio radom i zalaganjem na Zlatiboru. Od njega sve zavisi, da li će potpisati ugovor. Prvi utisci su vrlo povoljni“, zadovoljan je Milošević.

On ne misli da bi limitiran broj stranaca u Superligi mogao da utiče na angažovanje Sisea.

„Partizan obično nije imao više stranaca od dozvoljenog, ako budemo procenili da Sise ima kvalitet i da poveća konkurenciju u Partizanu, on će biti šesti. Da pomenemo da je Zvezda imala 8-9 stranih igrača, a da su mogla da igraju samo četvorica, tako ćemo i mi u rotaciji da menjamo mesta. Evidentno je da Sise ima kvalitet, nemamo nikakve troškove, on je slobodan igrač, ako možemo da dobijemo dobrog igrača za male pare, moramo da se potrudimo da to iskoristimo“, podvukao je Savo Milošević.

Milošević nije imao mnogo šta da kaže o eventualnim novim pojačanjima.

„Već imamo formiran tim. Ta pojačanja moraju da budu dobri fudbaleri, a oni koštaju… Ne mora da znači da za mesec dana neće koštati manje, ali… Očekujem da ćemo dovesti još dvojicu, ali nećemo žuriti. Prelazni rok traje do oktobra“.

Dovoljno mladih igrača

Superliga je donela pravilo da u prvoj postavi kluba moraju da igraju dva fudbalera starosti do 21 godine, a Milošević tvrdi da tu nema problema za Partizan.

„Imamo u ekipi mlade fudbalere koji su od ranije tu. Priključili smo ih još, imamo o osam-devet igrača koji su ispod 21 godine. Na njima je da se pripreme. Fića (Stevanović) je dosta utakmica počeo, Lazar Pavlović takođe… Otvoriće se prostor za mlađe. Nećemo puno lutati, prioritet će imati momci koji su već dosta puta nastupali“, zaključio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari