Fudbaleri Benfike lako protiv Briža, Čelsi preokrenuo protv Borusije Dortmund za četvrtfinale Lige šampiona 1Foto: AP Photo/Armando Franca

Fudbaleri Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu u revanš meču pobedili Klub Briž sa 5:1.

Benfika je slavila i u prvom meču (2:0), i ukupnim rezultatom 7:1 izborila plasman u četvrtfinale.

Strelci za Benfiku bili su Rafa Silva u 38, Gonzalo Ramos u drugom minutu nadoknade poluvremena i 57, Žoao Mario u 71. i David Neres u 77. minutu.

Gol za Klub Briž postigao je Bjor Meijer u 87. minutu.

Benfika je već u drugom minutu uspela da zatrese mrežu Klub Briža, ali je gol koji je postigao Žoao Marija pooništen zbog ofsajda.

U 15. minutu Benfika je imala priliku da povede, ali je Florentino loše zahvatio loptu i sa sedam metara šutirao pored gola.

Benfika je povela u 38. minutu golom Rafe Silve. Ramos je poslao loptu sa leve strane, koju je primio Rafa Silva, oslobodio se dva igrača, šutirao spoljnim delom kopačke i piogodio ugao gola Klub Briža.

U sudijskoj nadoknadi poluvremena Benfika je uspela da duplira prednost. Strelac je bio Gonzalo Ramos nakon odlične solo akcije.

Benfika je do trećeg gola stigla u 57. minutu drugim golom Ramosa. Grimaldo je poslao loptu u šesnaesterac i iz prve prosledio u mrežu.

U 71. minutu siguran sa „bele tačke“ bio je Žoao Mario i doneo Benfiki ubedljivu prednost.

Sedam minuta kasnije Benfika je stigla do petog gola. Neres je nakon asistencije Nevesa, šutirao iskosa sa leve strane i pogodio mrežu Klub Briža.

Do kraja meča Klub Briž je preko Bjor Meijera u 87. minutu uspeo da stigne do počasnog gola.

Čelsi preko Borusije Dortmund do četvrtfinala Lige šampiona

Fudbaleri Čelsija plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču na svom terenu pobedili Borusiju Dortmund sa 2:0.

U prvom meču u Dortmundu slavila je Borusija sa 1:0.

Strelci za Čelsi bili su Rahim Sterling u 43. i Kai Harvec iz penala u 53. minutu.

Meč u Londonu počeo je sa 10 minuta zakašnjenja, jer je ekipa Borusije kasnila zbog gužve u saobraćaju.

Već u petom minutu trener Borusije Terzić bio je prinuđen da izvrši izmenu. Umesto povređemog Branta u igru je ušao Đovani Rejna.

Prvu ozbiljnu priliku imao je Čelsi u 29. minutu. Šutirao je Kai Harvec, lopta se odbila od stative, nastavila da se kreće po gol liniji, ali nije završila u mreži.

Deset minuta kasnije Harvec je udarcem sa ivice šesnaesterca uspeo da zatrese mrežu Borusije, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Novu priliku Čelsi je imao u 40. minutu, Žoao Feliks je šutirao sa šest metara ali je pogodio direktno u golmana Borusije.

Četiri minuta kasnije Čelsije uspeo da stigne do gola i anulira prednost Borusije iz prvog meča. Rahim Sterling je prvo promašio loptu, ali se u nastavku akcije dobro snašao i udarcem sa 11 metara zatresao mrežu nemačkog tima.

Čelsi je duplirao prednost u 51. minutu golom Harveca iz penala. Penalu je prethodilo igranje rukom Volfa u šasnaestercu, a sudija Makeli je nakon intervencije iz VAR sobe pogledao snimak i pokazao na „belu tačku“. Harvec je izveo penal, pogodio stativu, ali je penal bio ponovljen. U drugom pokušaju Harvec je bio precizniji, poslao je golmana u jednu a loptu u drugu stranu.

U 75. minutu Čelsi je bio blizu da obezbedi plasman u četvrtfinale, ali je gol koji je postigao Konor Galager poništen zbog ofsajda.

Do kraja meča Čelsi je odigrao opreznije, i bez većih problema priveo meč kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari