Fudbaleri Partizana ubedljivi protiv Javora na startu Super lige 1Foto: BETAPHOTO/MN PRESS/ MARKO METLAS

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Ivanjici domaći Javor sa 4:0, u utakmici prvog kola Super lige Srbije.

Golove su postigli debitant Mihajlo Petković u 21. minutu, Bibars Natho u 68. minutu, Samed Baždar u 77. i Rikardo Gomeš u trećem minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca.

Partizan je imao prvu šansu na utakmici, kada je Slobodan Urošević u devetom minutu glavom posle kornera koji je izveo Natho, poslao loptu preko gola. Posle njega pokušao je Aleksandar Filipović, a sa druge strane pred golom Partizana stvorena je dobra šansa, ali Luka Gojković nije stigao do lopte.

Crno-beli poveli su u 21. minutu golom debitanta Petkovića. On je postigao lep gol sa ivice kaznenog prostora, kada je pogodio gornji levi ugao gola domaćih. Mladi fudbaler je uz suze sa saigračima proslavio prvi pogodak za Partizan.

Javor je posle toga zaigrao angažovanije, u 35. minutu pokušao je Eliomar, a dobro je odbranio golman Nemanja Stevanović, a pomogao mu je i saigrač Svetozar Marković koji je izbacio loptu. Pet minuta kasnije pokušao je u Luka Luković, ali je sa peterca glavom poslao loptu preko gola.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu imali su gosti, kada je Kvinsi Menig „makazicama“ zahvatio loptu i bio neprecizan.

Drugo poluvreme počelo je šansama Rikarda i Meniga. U 59. minutu Rikardo je postigao gol, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog prekršaja na početku akcije.

U 68. minutu Partizan je udvostručio prednost golom Natha, posle centaršuta Meniga sa leve strane.

Treći gol postigao je mladi Baždar, u 77. minutu, posle akcije u kojoj su učestvovali Andrade i Filipović. To je prvi gol 18-godišnjeg Baždara za prvi tim Partizana.

Do kraja utakmice šanse su imali Nikola Terzić, Zlatan Šehović i Saša Zdjelar, ali nisu bili precizni.

U drugom minutu nadoknade dosuđen je jedanaesterac zbog prekršaja Milana Obradovića nad Rikardom. Napadač Partizana bio je siguran i postavio konačan rezultat u Ivanjici 4:0.

U drugom kolu, sledećeg vikenda, Partizan će u Nišu igrati protiv Radničkog, a Javor će kao gost igrati u Bačkoj Topoli protiv TSC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari