Fudbalski klub "Radnički" danas obeležava 97 godina svog postojanja 1Foto: FK Radnički Niš

Fudbalski klub „Radnički“ iz Niša danas obeležava 97 godina postojanja. U svojoj istoriji prolazio je kroz razne faze.

Bio je osporavan, uzdizao se, padao, postao hit evropskog fudbala, pa ponovo pao, da bi u poslednjih nekoliko godina stao na noge, očvrsnuo na svim nivoima, krenuo krupnim koracima ka renesansi i dva puta izašao na međunarodnu scenu.

Prvi čovek kluba Ivica Tončev poslao je poruku navijačima i simpatizerima Radničkog, kao i sportskoj  javnosti u Srbiji.

„Danas obeležavamo 97. rođendan uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja. Sada nije vreme za proslavu, ali biće vremena i za to. Sada svi pre svega moramo biti odgovorni prema sebi i drugima i poštovati državne mere i proslaviti 97. rođendan u svojim kućama. Istorija Radničkog pokazuje da život čine i usponi i padovi,  ali da je najbitnije da i posle pada ustanemo i damo sve od sebe da pobedimo i budemo bolji. Tako ćemo pobediti i ovu pandemiju – zajedničkim naporom i sa verom u bolju budućnost. Uostalom istorija Radničkog i juga Srbije je neraskidivo povezana skoro jedan vek, tako da smo i u dobru i u lošem zajedno. Nakon pobede nad pandemijom možemo slaviti i rođendan i nastaviti sa svojim ciljem – vraćanjem Radničkog na stare staze slave“, rekao je Tončev.

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dragan Marković rekao je da je danas veliki dan i u ime rukovodstva čestitao rođendan kluba aktuelnim i bivšim igračima i trenerima, „Meraklijama, Nišlijama i svima onima kojima je Radnički u srcu“.

„Sada je vreme da poštujemo mere države, ali kada sve ovo prođe, okupićemo se i na simboličan način obeležiti ovaj važan datum. Radnički je kroz svoju istoriju prolazio kroz različite faze, ali je uvek ostao simbol Niša i juga Srbije. Cilj rukovodstva kluba bio je da Radnički vrati tamo gde pripada u srpskom fudbalu i smatram da smo za ove tri i po godine uspeli u tome. Aktuelni smo vicešampioni države, dva puta smo izašli na međunarodnu scenu, a velika želja nam je da u narednom periodu u Niš donesemo i jedan trofej“,  poručio  je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari