Revizori proveravaju poslovanje FS regiona Zapadne Srbije u poslednjih 10 godina 1EPA/PATRICK SEEGER

Nezavisna revizorska kuća pročešljaće poslovanje Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije u poslednjih deset godina. Pod lupom revizora naći će se sve novčane transakcije najvećeg regionalnog saveza.

Odluku o angažovanju nezavisnog tela usvojio je Izvršni odbor FS RzS, na poslednjoj sednici. Jedinstveni stav aktuelnog rukovodstva je da papirologija i novčani tokovi, poslednjih godina, moraju na dodatnu proveru. Do poslednjeg dinara, kako i nalažu pravila rada specijalizovanih revizorskih kuća.

Na istoj sednici, posle informacije o povlačenju Nenada Kurčubića sa mesta sekretara Strukovne organizacije sudija FSS, nekadašnjem kragujevačkom „mahaču“ ostavljeno je vreme da odluči o narednom angažovanju. Pred Kurčubićem je izbor između rada u fudbalskoj i sudijskoj organizaciji zapadnog regiona. U zavisnosti od izbora, nastavka angažovanja na poslovima zamenika generalnog sekretara FS RzS, ili sekretara Strukovne organizacije sudija, biće određena i visina Kurčubićevih primanja.

Izvršni odbor FS RzS vratio je predlog o imenovanju Gorana Milanovića u komesara za delegiranje posmatrača zonskog ranga. Sudijska komisija razmatraće i dopunu istog predmeta – potencijalnu promociju Željka Bojovića iz Velikog Gradišta na isto mesto. Predlagač će odlučivati između Milanovića i Bojovića, konačna odluka ostaje na IO FS RzS.

Napokon, sa liste sudija Podunavsko-šumadijske komisije, skinut je Milan Babić. Arbitar iz Topole izbrisan je sa spiska, na predlog Sudijske komisije. Učestalo je grešio u jesenjem delu sezone i čelnicima zapada ostalo je samo da konstatuju promenu u jednoj od grupa zonskog ranga takmičenja.

Zapadni region, u svetlu velikih rezova, ispraća 2022. godinu. Uz jedinstvenu nadu i veru u izlečenje srpskog amaterskog fudbala. Kičme razvoja najpopularnijeg sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari