Gde možete da gledate novu epizodu teniskog klasika Đoković - Medvedev? 1EPA-EFE/Yoshua Arias

Pred nama je 14. duel srpskog i ruskog tenisera.

Novak Đoković i Danil Medvedev igraju danas (po satnici) drugo polufinale turnira klase 500 u Dubaiju, što će podebljati njihovu već jaku zajedničku statistiku.

Naime, od 2017. godine i prve epizode ovog srpsko-ruskog rivalstva žrebovi i rezultati su ih spajali još 12 puta, a Beograđanin vodi rezultatom 9:4 u pobedama.

Motiv Medvedeva ovog puta je plasman u finale takmičenja u UAE i nastavak pohoda na 3. titulu u tekućoj sezoni, ali i prekidanje niza od četiri poraza od 1. reketa sveta.

Đoković isto juri treći trofej u 2023. godini, posle trijumfa u Adelejdu i na Australijan openu, bodove za produžetak ATP vladavine i formu za eventualne nastupe na Mastersima u SAD do kraja meseca.

Ko je sada spremniji i raspoloženinji, ko će biti koncentrisaniji i prilagodljiviji rivalu, vremenskim prilikama, suđenju… saznaćemo u meču koji ne bi trebalo da počne pre 16 časova.

Obzirom na to da prvo polufinale, između branioca titule Andreja Rubljova (Rusija) i Aleksandra Zvereva (Nemačka) kreće u 14.00. I Biće kao i Đokovićev nastup direktno prenošen na Sport klubu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari