Đoković i Medvedev 14. put ukrštaju rekete: Može li Rus da prekine seriju poraza? 1EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Dva stara teniska rivala i prijatelja sastaju se danas (na pre 16.00, Sport klub) u polufinalu turnira serije 500 u Dubaiju.

Novak Đoković i Danil Medvedev imaju podužu istoriju međusobnih duela, a kao najbolji teniser sveta svih vremena Srbin, logično, vodi s 9:4 u pobedama.

Prvi put je mlađeg Rusa naučio nekim stvarima na terenu 2017. godine, u duelu reprezentacije Rusije i Srbije, a poslednji put ovog januara na turniru u Adelejdu.

Slavio je i: 2017. u Istbornu, 2019. i 2021. na Australijan openu, 2020. na ATP kupu, na Mastersu u Parizu 2021, u Astani 2022. i na Završnom mastersu 2022. u Torinu.

Ali, daleko od toga da može bilo gde i bilo kada da se opusti protiv Medvedeva, naprotiv. A poraz iz finala US opena 2021. mu je najbolniji, jer je te sezone mogao da uzme sva četiti grend slema.

Da je Rus budućnost svetskog tenisa i u odgovarajućim okolnostima može da uzme „meru“ vlasniku 22 GS šampionska trofeja pokazao je još 2019. na Mastersu u Monte Karlu, iste godine na Mastersu u Sinsinatiju i tokom ATP finala u Londonu 2020.

Trenutno je u seriji od četiri poraza, ali i u dobroj formi tokom aktuelnog turnira u Dubaiju, gde će sa njemu dragim kolegom odigrati finale pre finala. I probati da nastavi borbu za treću vezanu titulu u 2023, jer je pre Dubaija „smečovao“ konkurenciju u Roterdamu i Dohi.

„Trenutno igram dobro, ali Novak Đoković je uvek favorit. Videćemo… „, svestan je sedmoplasirani na ATP listi svoje startne pozicije uoči novog duela sa prvim reketom sveta.

Đoković je sjajno otvorio sezonu, jer se posle turbulentne i ograničavajuće 2022. godine vratio u Australiju, prvo osvojio manji turnir u Adelejdu a onda u Melburn lupio 10. „recku“ na Australijan openu.

„To što znam kako da igram protiv njega mi ne garantuje pobedu svaki put. Naravno da dobro poznajem njegovu igru, tu je već nekoliko godina. Igra najbolji tenis na brzim podlogama. Ima jedan od najboljih, najubitačnijih servisa na Turu. Kad je u ritmu, kao što je bio veći deo drugog seta danas, zaista mu je teško vratiti servis i ući u razmenu.

Veoma brzo dobija svoje servis gemove. Srećom po mene mislim da sam i ja našao svoj ritam servisa. Strpljivo sam čekao prilike. Kad su se pojavile, iskoristio sam ih. Nekoliko brejk lopti sam promašio u 11 gemu, ali sam konačno odigrao sjajan poen na petoj brejk lopti, tim bekhendom uz liniju.

U celini, veoma sam zadovoljan, u tim momentima pod pritiskom i kako se osećam svakog dana. Osećam se sve bolje, takođe bolje udaram lopticu, a i fizički sam dobro“, poslednje je što je Đoković izjavio pre današnjeg suočavanja sa Medvedevim (16.00, prenos na Sport klubu).

U drugom polufinalu, u meču koji će otvoriti dan, od 14 časova se sastaju Aleksander Zverev i branilac titule Andrej Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari