Genčev: Došli smo po tri boda 1EPA-EFE/Henning Bagger DENMARK OUT

Trener Ludogoreca ne poriče ulogu favorita i iskustvo Crvenoj zvezdi, ali veruje da njegov mlad i povredama desetkovan tim može do pobede u meču Lige Evrope.

Bugarski klub ima samo jedan bod iz četiri kola i jedino ga trijumf protiv Crvene zvezde, na „Rajku Mitiću“, može pomeriti sa zadnjeg mesta na tabeli F grupe, odnosno vratiti u trku za proleće u Ligi Evrope ili Ligi konferencije.

– Došli smo po tri boda. Ako osvojimo samo jedan, završićemo učešće u Evropi. Ne možemo znati šta je u glavama protivničkih igrača, ali normalno je da je Zvezda favorit. Ima toliko više bodova od nas… Ipak, ne ulazimo u duel kao autsajderi, što će se pokazati na terenu. Naš domaćin ima mnogo iskusniji tim, a Ludogorec nikada mlađi, međutim to ne daje prednost rivalu – rezonuje trener gostiju Stanislav Genčev.

Učesnik poslednjih kvalifikacija za Ligu šampiona, takmičenja u kom je klub iz Razgrada više puta učestvovao, ima velikih problema sa povredama.

– Neđalkov, Žosue Sa, Sisinjo… sve su to igrači odbrane. Kauli i Marin nisu registrovani, tako da su problemi ozbiljni, zbog čega ćemo morati da iskoristimo neke momke iz drugog tima. Svakom treneru je teško kada ne može da računa na važne startere, ali došli smo da igramo dobar fudbal. Imamo potrebne kvalitete i možemo da pobedimo ovde – poručio je stručnjak iz komšijske države sa večerašnje konferencije za medije u Ljutice Bogdana.

Utakmica Crvene zvezde i Ludogoreca igra se ovog četvrtka, od 18.45, a pri meč je pripao crveno belima (1:0).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari