Generalni sekretar Partizana o nezadovoljstvu navijača: Samo u Srbiji se priča da je titula izgubljena posle prvih pet kola 1Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura rekao je da navijači imaju pravo da kritikuju, ali smatra da je ekipa postigla dobre rezultate u dosadašnjem delu sezone.

On se osvrnuo na skandiranje sa tribina „uprava, napolje“, koje se čuje na svim utakmicama crno-belih.

„Nije prijatno, naravno. Oni imaju pravo da kritikuju. Mi smo se prošle godine borili za titulu, bili smo jako blizu, ali smo je izgubili na nekim utakmicama gde nismo smeli da prospemo bodove. Naš glavni suparnik ima i veći budžet i to nije ni tajna, to je zvanično. Nama je bitno da budemo u toj borbi i naravno da hoćemo da osvojimo titulu. Mislim da je Partizan jako dobar tim. Što se tiče Evrope, za nas je bitno da igramo Evropu i da smo aktuelni na tržištu. Odgovornost za ekipu snose sportski direktor i treneri, ja sam tu da snosim odgovornost za ekonomska pitanja. Naši izbori nisu bili loši, Aleksandar Stanojević je vodio dobro ekipu dve godine, Ilija Stolica… Nažalost se desilo da ima mnogo poraza i da bude tako kako je bilo, a gospodin Petrić je uspeo da vrati ekipu tamo gde joj je bilo mesto“, rekao je Vazura gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

On je dodao da, uprkos zaostatku od pet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, Partizan ima šanse da se bori za titulu.

„Nažalost, samo u Srbiji se priča da je titula izgubljena u prvih pet kola. To treba da se promeni i mislim da je prvenstvo toliko dugačko da ima vremena. Mi smo prošle godine imali pet bodova, pa smo na kraju izgubili titulu. Od dolaska Petrića Partizan igra drugačije i igra dobro. Nije lako, juče smo imali pretešku utakmicu, a igramo četvrtak-nedelja i igramo ozbiljne utakmice, igrače je stigao umor. Sada igramo na našem terenu dosta utakmica, pa deluje lakše, ali ekipa je umorna. Mislim da će dobro doći ova jako bitna pobeda protiv Čukaričkog“.

Vazura je istakao ulogu trenera Gordana Petrića u dobrim rezultatima ekipe u poslednja dva meseca.

„Ono što je u našim razgovorima viđeno je da ih je opustio. Kada je preuzeo ekipu rekao je da samo treba da se smire i mislim da je uspeo u tome i sada nastavlja to što je njegov posao, to vide cela Srbija i navijači Partizana. Partizan ima kontinuitet i mora tako da nastavi. Igra Evropu, imamo dobru poziciju, ali i dalje smo daleko od razigravanja. Imamo dve teške utakmice. Kada smo izvukli grupu bila je preteška, a sada ljudi pričaju da je Partizan prvi i blizu je. Ja mislim da smo i dalje dosta daleko. Prvo Nica u gostima, a onda ekipa koja je sad dobila Nicu. Verujemo u Gordana i mislim da on to može da iznese, sa igračima naravno“, rekao je generalni direktor Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari