"Gladan sam golova": Centarfora Juventusa osokolili golovi za Srbiju, trener Alegri mu veruje 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tri pogotka u dve utakmice, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, napumpali samopouzdanje mladog napadača.

Sa dve lopte u mreži Crne Gore, Dušan Vlahović doneo je pobedu reprezentaciji Srbije na gostovanju u komšiluku, a pogodak protiv Litvanije, pre toga, pokazao je da naš najskuplji fudbaler svih vremena ulazi u vrhunsku formu.

Onakvu kakvu su očekivale gazde Juventusa kada su ga za više od 80.000.000 evra dovele iz Fiorentine, u trenutku kada je za mladim Beograđaninom vladala prava jagma na fudbalskom tržištu a ponude dali ili ih spremali mnogi veliki klubovi širom Evrope.

„Imao sam težak period, ali sada je sve u redu i želim ovako da nastavim. Gladan sam golova. Sada želim da se vratim na Seriju A. Hoću da nastavim u istom stilu i u Juventusu. Imao sam loš period, ali sve je sada u redu“, poručio je Vlahović putem svog instagram profila posle nastupa za Orlove.

Nekadašnji vunderkind Partizana za crno-bele iz Torina nije bio strelac od 7. februara i duela sa Salernitanom, a susret sa Veronom, ove subote u Seriji A, pokazaće koliko su ga briljantna izdanja u dresu Srbije zaista izvukla iz golgeterske krize.

Juventusov trener Masimilijano Alegri  mu veruje kada kaže da jedva čeka da uđe u seriju „terorisanja“ protivničkih golmana. Odnosno, znatno popravi dosadašnji ovosezonski učinak od 11 golova na 28 nastupa u domaćim takmičenjima i Ligi šampiona.

„Zadovoljan sam Vlahovićem. Biti starter na poziciji napadača u Juventusu je drugačija odgovornost, ali Dušan i dalje raste u tom pogledu i napredovao je na tehničkom nivou“, rekao je Alegri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari