– Sestre Serena i Venus Vilijams igrale su sinoć u finalu poslednjeg turnira WTA Masters serije u Dohi, a duel Amerikanki u završnici takmičenja samo je potvrdio da su njih dve u ovom trenutku najkvalitetnije ali i najizdržljivije teniserke na plameti.

Naime, Doha 2009. ostaće upamćena po tome što su angažovane obe zamene (Vera Zvonareva i Anješka Radvanska).

Prvo se povukla Dinara Safina (predala Jeleni Janković), potom i zamena Zvonareva posle samo jednog meča u kojem se ozbiljno povredila i Karolina Voznijacki, a onda je Viktorija Azarenka predala odlučujući duel Anješki Radvanskoj i tako izgubila priliku da se plasira u polufinale. Umesto nje, tamo je otišla Voznijacki, koja takođe nije izdržala.

Kako odluka WTA organizacije da najbolje teniserke sveta obaveže da nastupaju na 16 turnira tokom sezone, najbolje se vidi na „finalu“ te iste sezone.

Ipak, moglo bi se očekivati da se zbog nemilih scena koje su šokirale ljubitelje tenisa u poslednjih nekoliko dana (Voznijacki i Azarenka plakale tokom igre od bolova) da se sistem takmičenja promeni već sledeće takmičarske godine.

Enan se vraća zbog Vimbldona

Žistin Enan gledala je Rodžera Federera kako konačno osvaja Rolan Garos, jedini grend slem turnir koji mu je nedostajao.

Tada je shvatila da njena teniska karijera nije gotova. Ona je izjavila da se ne bi vraćala tenisu kada ne bi verovala da može da osvoji jedini veliki trofej koji nema u svojoj kolekciji – Vimbldon. I to možda već sledeće godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari