Gnabri i Musijala vakcinisani, čeka se još Kimih 1EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Bajern je pronašao model po kojem je uspeo da ubedi „antivaksere“ u svojim redovima da se vakcinišu protiv korona virusa. Prvo su popustili Serž Gnabri i Džamal Musijala, a u klubu očekuju da će se na kraju opametiti i Jozua Kimih.

Bavarci su odlučili da svakome igraču, u skladu sa zakonskim okvirom, ne plaćaju dane koje u slučaju inficiranja korona virusom provode u izolaciji.

Za one nevakcinisane to podrazumeva i novčane kazne ukoliko zbog kontakta sa zaraženom osobom moraju u dvonedeljnu izolaciju.

Jozua Kimih je eklatantan primer svojeglave osobe u Bajernovim redovima. Reprezentativac Nemačke trenutno je u dvonedeljnoj izolaciji s obzirom na to da je kao nevakcinisan bio u kontaktu sa timskim kolegom Niklasom Zileom, koji je zaražen korona virusom.

Kao kapiten ekipe, Kimih je zbog dvonedeljne izolacije kažnjen sa 768 hiljada evra, što je bio signal Seržu Gnabriju i Džamalu Musijali da promene ploču i automatski se vakcinišu.

Nemački Bild piše da su obojica primili prvu dozu vakcine, kao i da je Kimihu vrlo nelagodno jer je ostao bez velike svote novca. Kapiten Bajerna razmišlja da popusti i da se, kao i ogormna većina saigrača vakciniše.

I Mikel Kjuzans poput Kimiha je omekšao početni stav i razmišlja da se vakciniše, dok vesti o odluci Erika Maksima Čupo Motinga još nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari