Go Active uz tim Inspired by HOPE 1

Tim maratonaca Inspired by HOPE, koji je formiralo Udruženje pacijenata Plućne hipertenzije Srbije, predstavljen je u novootvorenoj sportskoj prodavnici Go Active u Tržnom centru Rajićeva.

U okviru ovog ambicioznog i humanog projekat predviđeno je da deset trkača za godin dana istrči ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka sa ciljem da se podigne svest o Plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ova bolest što pre otkrije i adekvatno leči.
 
Brend prodavnica kompanije Đak Sport, Go Active, partnerski će pomoći Inspired by HOPE timu da skrene pažnju na težinu, retke ali veoma progresivne bolesti Plućne hipertenziji čiji je prosečan životni vek bez terapije 2,6 godina. Značaj uspostavljanja rane dijagnoze može biti ključan u preživljavanju pacijenata, kojima još uvek u Srbiji nije dodeljeno adekvatno lečenje i terapija.

Naš tim Inspired by HOPE dobio je novu energiju i prijatelje u kompaniji Đak sport koji žele da nam pomognu da postanemo prisutniji, svesni da se naša životna maratonska trka nastavlja. Mi ćemo ponosno nastaviti da trčimo u 2018. toj godini na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu, da ostajemo bez daha u čast svih obolelih osoba od Plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa PH u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u reionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije, produžće im  život – izjavila je Danijela Pešić, predsednica Udruženja pacijenata plućna hipertenzija.

Humani trkači će u 2018. godini trčati ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka, a veliku podršku imaće u Go Active prodavnicama. 

Go Active je koncept osmišljen da spaja ljude i da promoviše sport i zdrav život. Zbog toga smo se danas i okupili kako bi promovisali jedan projekat koji spaja sve to i još ima plemenit cilj – boriti se za nečiji život. Posebno smo ponosni što će Đak Sport i Go Active biti deo Inspired by HOPE tima, momaka i devojka koji će svojim sportskim učešćem pokušati da skrenu pažnju na jednu retku bolest koju karakteriše velika borba, upravo onakava kakvu sami trkači doživljavaju na stazi. U svakom sportu je timski rad ključan i nadamo se da će se pored Go Active, timu Inspired by HOPE timu prikljčiti i drugi partneri jer što nas je više, naš tima ima više šanse da pobedi, odnosno pošalje pravu poruku – izjavio je izvršni direktor Đak Sporta Predrag Tripković.

Go Active predstavlja koncept prodaje specijalizovane sportske opreme namenjene kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima koji žele da svoje redovne sportske aktivnosti podignu na viši nivo. Ideja iza Go Active projekata jeste da ova prodavnica bude podjednako i destinacija za kupovinu, ali i mesto za druženje i sastajanje ljudi koje trening, trčanje i planinarenje povezuje.
Promocija zdravog života i sporta je osnovni motiv Go Active prodavnica, a Đak Sport kao društveno odgovorna kompanija podržala Inspired by HOPE tim, kao i što će ubuduće podržati druge slične projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari