Gol Markovića za minimalnu pobedu Partizana, intervenisala žandarmerija zbog obračuna navijača 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Opravdali su fudbaleri Partizana zvanje favorita protiv Dunajske Strede i pobedili viceprvaka Slovačke, ali beogradskih 1:0 (1:0) i večeras viđeni odnos snaga nisu dovoljni da u miru sačekaju ostatak dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Podignu li samo malo nivo korišćenja šansi vratiće se pevajući sa revanša i obrnuto, ne budu li češće ubirali plodove rada mogu da upadnu u nervozu a objektivno slabiji protivnik stvari okrene u svoju korist.

Odmah je „parni valjak“ ubacio u treću brzinu. Da li unapred svesni svoje tehničke nadmoći, željni evropskih utakmica ili srećni zbog predugih 405 dana čekanog susreta sa publikom na stadionu u Humskoj, tek izabranici Aleksandra Stanojevića nisu časili časa sa napadima na, Evropi nepoznatog, takmaca iz Slovačke.

Već od stoprocentne šanse Danila Pantića u 2. minutu jasno je bilo ko će kositi a ko vodu nositi.

„Bezbroj“ stranaca u timu gostiju nije mogla ni taktički, brzinski, skakački… da parira domaćinu, pa je ovaj u talasima stezao obruč oko mreže tima iz gradića na granici sa Mađarskom.

Red pravih šansi, red opasnih situacija… gol je „visio“ u vazduhu, da bi konačno pao u 19. minutu. Strelac je bio Lazar Marković, a paker pomenuti Pantić.

Kratkim dodavanjem sa leve strane, povratnik iz Čelsija pronašao je još jednog momka poniklog u u klupskoj školi crno-belih, a ovaj samo što je prešao graničnu liniju kaznenog prostora pronašao luft u odbrani Dunajske Strede i šutem u dalji ugao prevario Martina Jedličku.

Nastavio je Partizan da trči na sve strane, kombinuje, kidiše… toliko da se činilo da će napuniti mrežu nadigranog rivala, a revanš sledeće nedelje biti puka formalnost.

Međutim, zatajila je realizacija. Umesto da semafor blinka imena novih golgetera navijači su se svako malo hvatali za glave zbog nepreciznosti ili neodlučnosti Gomeša, Jovića, Vujačića…

Dodatno sluđeni sjajnim intervencijama mladog Čeha među stativama. I kada bi ga njegova defanziva ostavila na cedilu, 23-godišnjak je nalazio načina da ostavi svoju ekipu u životu.

Učinio je to i u drugih 45 minuta, kada su na njega krenuli i rezervisti Natho, Holender i Šćekić. Nije se dao uhvatiti na krivoj nozi, a pored protivnikove neefikasnosti na ruku mu je išlo i to što su se crno-belima „smanjila“ pluća posle sat vremena fudbala.

Delovalo je kao da više nemaju dovoljno snage za atakovanje do drugog, trećeg… pogotka. Kada je bilo za očekivati da uhvate u zamku Veru, Kružilaka, Brunetija, Mamou… oni su stišali i sa više napora organizovali akcije i manje žustrine pretili gostima.

Čak je postojala bojazan da će ih stići kazna za promašaje i usporavanje ritma, što često bude slučaj u fudbalu, ali su sačuvali vođstvo.

I zadržali fokus, jer nema opuštanja nego u revanšu moraju da zapnu iz petnih žila da bi još jednom pokazali da su bolji i prošli dalje.

Marković: Zaslužili smo još gol-dva, idemo tamo da pobedu

Gol Markovića za minimalnu pobedu Partizana, intervenisala žandarmerija zbog obračuna navijača 2
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Fudbaler Partizana Lazar Marković rekao je da je njegova ekipa zaslužila ubedljiviju pobedu u večerašnjem meču protiv Dunajske Strede i dodao da će crno-beli i u revanšu ići na pobedu.

„Dobar rezultat. Zaslužili smo još gol-dva, ali imamo i to drugo poluvreme. Idemo tamo da dobijemo“, rekao je Lazar Marković za Radio televiziju Srbije.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu slovačku ekipu DAC Dunajska Streda sa 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Jedini gol na meču postigao je upravo Lazar Marković u 19. minutu.

Slobodan Urošević je prvo zahvalio navijačima na podršci tokom svih 90 minuta.

„Puno je srce jer smo posle dužeg vremena igrali pred svojim navijačima. Moram da im zahvalim na podršci koju sam nam pružali svih 90 minuta“, rekao je Urošević.

„Što se tiče utakmice, zadovoljni smo kako smo igrali, jedino ostaje žal što nismo iskoristili te stopostotne šanse. Moglo je da bude više golova. Spremamo se za revanš, ući ćemo motivisano kao da je ovde bilo 0:0“, dodao je on.

Aleksandar Stanojević: Nedostajali pogoci

– Dobro smo odigrali, imali smo pet-šest stopostotnih šansi i jedina zamerka je što ih nismo pretočili u golove. Momci su dali sve od sebe, nedostajali su samo pogoci, ali idemo sa pozitivnim rezuzltatom na revanš – reči su trenera Partizana.

Dunajska Streda veruje u prolaz protiv Partizana

Gol Markovića za minimalnu pobedu Partizana, intervenisala žandarmerija zbog obračuna navijača 3
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Trener fudbalera Dunajske Strede Antal Nemet rekao je da njegova ekipa nije zadovoljna večerašnjim rezultatom protiv Partizana i da će to pokušati da ispravi u revanšu.

„Pravili smo greške na početku koje su pomogle domaćinu i dali im još više samopouzdanja. Kasnije smo pokušavali nešto da uradimo, ali nismo uspeli da damo gol. Ipak, pravili smo manje grešaka. Zadovoljan sam zbog toga što igrači nisu zadovoljni rezultatom. Pokazali su hrabrost i želeli su nešto da urade“, rekao je Nemet posle utakmice u Beogradu.

Dunajska Streda je sa 1:0 izgubila od Partizana u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nemet je pohvalio golmana svog tima, koji je možda i najzaslužniji zbog toga što Partizan nije ostvario ubedljiviju pobedu.

Fudbaler Dunajske Strede Andraš Šefer rekao je da se nada da njegova ekipa u revanšu može da ponovi igru iz poslednjih 30 minuta u Beogradu.

„Bila je veoma dobra utakmica, kakvu ne igramo inače u našoj ligi. Dobro iskustvo protiv veoma jakog rivala. Očekivali smo da će nas pritisnuti, dali su gol, ali smo dobro reagovali. Nadam se da ćemo dominirati u Slovačkoj, kao što smo dominirali poslednjih 30 minuta ovde u Beogradu“, kazao je Šefer.

Žandarmerija intervenisala zbog obračuna navijača Partizana

Gol Markovića za minimalnu pobedu Partizana, intervenisala žandarmerija zbog obračuna navijača 4
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Pripadnici Žandarmerije intervenisali su u 15. minutu večerašnje utakmice između Partizana i slovačke ekipe Dunajska streda u Beogradu nakon sto su navijači sa južne tribine prešli na istočnu i fizički napali domaće navijače koji su skandirali protiv uprave kluba i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je javio reporter agencije Beta sa lica mesta, nakon kraće tuče jedan deo navijaca je napustio tribinu, pa je usledila intervencija policije.

Gol Markovića za minimalnu pobedu Partizana, intervenisala žandarmerija zbog obračuna navijača 5
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Navijači koji su izazvali tuču su preskočili ogradu i preko atletske staze se neometano vratili na južnu tribinu, u čemu ih policija nije sprečila.

Fudbalska utakmica koja je počela na stadionu Partizana u 21.00 čas se nesmetano nastavila.

Kako je RTS javio, na tribinama je bilo oko 13.000 gledalaca.

Soči pregazio Kešlu

Ako sruši ovu prepreku, „parni valjak“ će naleteti na stenu u sledećoj etapi trke za LK.

Ubedljivom i lakom pobedom nad Kešlom iz Azerbejdžana – 3:0 (1:0), Soči je pokazao zbog čega su u Partizanu sa razočarenjem dočekali vest da im je ruski tim potencijalni protivnik u trećem kolu.

Prošle sezone je obarao na pleća sve velikane iz Moskve (Spartak, Lokomotivu, Dinamo i CSKA), ali i izuzetno uticajne klubove poput Rubina ili Rostova, a juče se kao mačka sa mišom poigrao sa slabim gostom.

I to u kombinovanom sastavu, pošto je trener Vladimir Fedotov dobro procenio da može poštedeti neke od zvezdi kluba osnovanog 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari