Golden Stejt ubedljiv i kada je Kari neraspoložen 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Golden Stejt nastavlja sa serijom pobeda; iako Stef Kari nije bio posebno šuterski raspoložen, Voriorsi su preslišali Hjuston (120:107) i tako se ustalili na liderskom mestu Zapadne konferencije sa skorom 8-1. Juta je podbacila u Orlandu (107:100), dok su Klipersi vezali četvrtu pobedu i to protiv Šarlota (120:106).

Nakon dva vezana poraza Džezera na turneji po Istočnoj konferenciji (Majami i Orlando), Golden Stejt se osamio na liderskom mestu Zapadne konferencije.

Slabašni Hjuston nije imao veće šanse u meču odigranom u San Francisku. Razlika se konstantno uvećavala, u četvrtoj deonici je iznosila i 20 razlike, što je omogućilo treneru Stivu Keru da određeni prostor posveti i „drugopozivcima“.

Džordan Pul, nekadašnji student Mičigena, uspeo je da od početka sezone potvrđuje odlične partije u predsezoni. U pobedi nad Roketsima istakao se kao najefikasniji u redovima Voriorsa sa 25 poena. Stef Kari je dodao 20, dok je Nemanja Bjelica za 14 minuta ubacio devet poena uz dva skoka i isto toliko asistencija.

U timu iz Teksasa istakao se Džejšon Tejt sa 21 poenom, dok je Danijel Tajs ubacio 14.

Klipersi se bude posle lošeg starta. U Stejpls centru pao je Šarlot sa 120:106. Domaćin je igrao bez povređenog asa Kavaja Lenarda. U njegovom odustvu najbolji je bio Pol Džordž sa 20 poena, a odlični su bili Džekson sa 19, Kenard sa 18 i Man sa 17 porna. Kod Stršljenova Bol i Bridžis postigli po 21 poen.

Aleksej Pokuševski ove sezone nema veliku ulogu u Oklahomi koja je dobila na svom terenu San Antonio sa 99:94. Mladi Srbin je postigao samo tri poena, imao je i pet skokova za 18 i po minuta na parketu. Domaćina je do trijumfa predvodio Majk Muskala sa 20 poena. Kod Sparsa, Keldon Džonson je postigao 22 poena.

Bredli Bil je sa 30 poena naneo novi, šesti poraz u sezoni šampionu Milvokiju – 101:94. Jedina svetla tačka za tim iz Viskonsina bio je MVP prošlosezinske finalne serije plej-ofa Janis Adetokunpo sa 29 poena.

Bez povređenog beka Krisa Midltona posrću Baksi. Imaju samo četiri trijumfa u 10 mečeva, a poraz u prestonici SAD bio im je drugi uzastopni.

Juta je neprijatno iznenadila na gostovanju u Orlandu. Posle poraza od Majamija, Džezeri su izgubili i od druge ekipe sa Floride. Kol Entoni sa 33 poena odigrao je impresivnu partiju, odličan je bio i mladi centar Vendel Karter (22p), dok su u poraženom sastavu dobri bili Gober i Mičel sa po 21 poenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari