Goleada, uz skandale 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je pobedila u Novom Pazaru – 1:4 (0:2), ali je srpski fudbal u gradu na Jošanici doživeo još jedan težak poraz.

Država takođe, jer ne pokazuje volju da upotrebi raspoložive mehanizme i konačno stane na put stadionskom huliganizmu svih klupskih boja i nacionalističkih prefiksa.

Ovako je i najnovije gostovanje jednog od dva najveća beogradska kluba proteklo uz skandale na terenu i tribinama. Umesto da „treće poluvreme“ najvećeg derbija sedmog kola (jedino u nazivu) Superlige Srbije ispune analize pet golova, akcije ili greške koje su im prethodile, novi krug rotacija u prvoj postavi gostiju, loša serija rezultata domaćina, sve izvesnija prodaja šampionove „alfe i omege“ Aleksandra Kataija i druge fudbalske teme, eho susreta na „Gradskom“ stadionu svešće se na novu turu priča o Zvezdinom povlašćenom statusu kod sudija i tradicionalnom neprijateljstvu novopazarske publike prema ekipama iz Beograda, prvenstveno večitim rivalima sa Topčiderskog brda. Sa akcentom na tri ružna i tužna momenta.

Goleada, uz skandale 2

Prvu zapaljivu situaciju isprovocirao je sudija Milan Ilić, odlukom da slučajan kontakt nogom štopera Darka Stanojevića sa vezistom Gelorom Kangom, nakon prethodnog ispucavanja lopte, okarakteriše kao faul za Zvezdin penal u 23. minutu. Što je samo rasplamsalo verbalni rat između domaćih navijača, pri čemu su jedni pevali „ovo je Turska“, a drugi veličali haškog zatvorenika Ratka Mladića. Druga je „delo“ Predraga Sikimića u 63. minutu. Zvezdin rezervista je pregrubo startovao na golmana Mladena Živkovića, teško mu povredio lice i poslao ga u bolnicu, za šta je dobio crveni karton. Tada su na scenu stupili huligani, zasuvši ga različitim sitnim tvrdim predmetima i stolicama sa tribina, na putu u svlačionicu. To im nije bilo dovoljno, pa su agresiju preusmerili na klupu sa Zvezdinim stručnim štabom i igračima, kao i pomoćnog arbitra Dalibora Đurđevića, zbog čega je meč prekinut na dvadesetak minuta. I nastavljen tek posle intervencije policije, uz gorak osećaj u ustima svakoga ko veruje da sport spaja a ne razdvaja.

Ako nekoga, posle svega, zanima strelci za pobednika bili su Aleksandar Luković, Petar Orlandić, Džon Ruiz i Dušan Anđelković, dok je jedini pogodak za poražene dao Anid Travančić.

Bulatović: Ovo prevazilazi fudbalske okvire

-U Novom Pazaru je prisutna tenzija koja prevazilazi fudbalske okvire, posebno kada igraju Crvena zvezda i Partizan ovde. Publika je preterala, a policija je uradila sve što je trebalo, da bi meč mogao da se nastavi. Moraju više nadlaženi organi da se bave ovim pojavama. Sačekaćemo izveštaje sudije i delegata, pa ćemo reagovati – poručio je sa lica mesta direktor Superlige Vladimir Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari