Bogdan Obradović: Novak je napravio glupe greške 1Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Selektor trofejne generacije Dejvis kup reprezentacije Srbije drži stranu Đokoviću, ali i ukazuje na neke nepromišljene poteze prvog reketa sveta.

Bogdan Obradović je od početka melburnške agonije osvajača 20 grend slem titula potencirao politikantski i ponižavajući tretman osvajača devet titula Australijen opena, ali je sada ukazao i na propuste šampiona kog je i sam neko vreme trenirao.

„Novak je napravio mnogo glupih grešaka sa tom izolacijom, a onda i putem u Španiju. Izašao je iz karantina pre isteka 15. dana kako bi potpisao neke gluposti sa novinarima ili šta god“, rekao je on, a preneli  inostrani mediji.

Isti su, tim povodom, podsetili da je Novak Đoković prema sopstvenom priznanju razgovarao sa novinarom L’Ekipa u trenutku kada je znao da je zaražen virusom korona, te da je u formularu za australijsku vizu njegova saradnica tvrdila da nije izlazio iz Srbije dve nedelje pre dolaska u Australiju, mada se znalo da je 1. decembra otišao u Španiju.

Obradović veruje da se najbolji sportista sveta za 2021. godinu kaje zbog načinjenih grešaka u koracima i sigura njegov povratak u velikom stilu.

„Novak žali zbog svega što je uradio u vezi sa kovidom. On voli Australiju koliko i Srbiju, što znači da baš voli taj kontinent. Dopadaju mu se ljudi, hrana, sve tamo mu se sviđa. Zbog toga je osvojio turnir devet puta. Siguran sam da će to uraditi i 10. put“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari