Gordan Petrić: Ako treba da lobiramo za Vidića da bude predsednik FSS, na pogrešnom smo mestu 1Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„Ako se Nemanja Vidić kandiduje i hoće da pomogne FSS i srpksom fudbalu, ne vidim nijednog protivkandidata sa druge strane. Bilo ko da se kandiduje. Nedimović je gospodin, razume fudbal, ali ko god da je sa druge strane, makar to bili i mi, bvši igrači, Nemanja je najbolje rešenje“, rekao je trener Partizana Gordan Petrić.

Petrić tvrdi da ovo ne priča samo zato što je prijatelj sa nekadašnjim asom Mančester junajteda.

„Zašto mi to ne razumemo, ne znam kad će nam doći u glavu. Vodi Nemanja miran život, nema potrebe da bude predsednik FSS , ali hoće da pomogne, da se žrtvuje. Zato ne vidim ni svrhu, ni potrebu da neko lobira za Vidića“.

Prisetio se Petrić i detalja iz 2009. kad je bio deo rukovodstva Partizana i predložio da njegov kum, Predrag Mijatović, koji je nešto ranije napustio Real Madrid, bude potpredsed crno-belih.

„Pitali smo Bata Mirković i ja Peđu da bude tu, da nema nijednu obavezu, ali je drugačije kad je takav čovek potpredsednik. Rekao je „da“, jer je znao Ivan Tomića, Slavišu Jokanovića, Zorana Mirkovića i mene. Onda smo došli na Upravni odbor, predložio sam Peđu za funkciju, na šta su se svi članovi Upravnog odbora odjednom pogledali. Tadašnji predsednik (Dragan Đurić, op. au) ništa nije rekao, ali jedan član UO jeste: „Gordane, ne može tako, moraš da lobiraš“. Za Peđu Mijatovića da lobiram! Ako je tako, ja pružam ruku, kažem: „zdravo, doviđenje“. Tako mislim i u ovom slučaju, ako neko mora da lobira za Vidića onda smo u pogrešnom pravcu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari