Grajner pred sudom u Moskvi: Nisam znala da se ulje kanabisa nalazi u mom prtljagu 1Foto: EPA-EFE

Britni Grajner, američka košarkašica koja je u uhapšena u septembru prošle godine na moskovskom aerodromu „Šeremetjevo“ jer je u njenom prtljagu pronađeno ulje kanabisa, izjavila je u sredu pred sudom da joj je prilikom hapšenja naloženo da potpiše papire bez objašnjenja šta u njima piše.

Grajner je tokom svedočenja navela da je prilikom kontrole prtljaga bila iscrpljena od 13-časovnog leta u Moskvu iz Arizone, kao i da joj prilikom hapšenja nisu objašnjena njena prava, niti je imala pristup advokatu.

Američkoj košarkašici se se sudi zbog pokušaja krijumčarenja droge i preti joj zatvorska kazna do deset godina.

Suđenje je počelo prvog jula, a Grajner se priznala krivicu i izjavila da je imala recept lekara za ulje kanabisa, kao i da nije bila svesna da se patrone nalaze kod nje jer se pakovala u žurbi.

Američke vlasti u više navrata su izjavile da rade sve što je moguće kako bi oslobodili 31-godišnju košarkašicu iz Hjustona, koja je zatražila pomoć i od predsednika SAD Džoa Bajdena.

Grajner je dvostruka svetska i olimpijska prvakinja, WNBA šampion iz 2014. godine, dvaput je bila najbolji strelac WNBA, četiri puta je osvajala Evroligu, a tri puta prvenstvo Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari