Košarkašica Britni Grajner odradila prvi trening nakon oslobođenja iz zatvora u Rusiji 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Američka košarkašica Britni Grajner, koja je 9. decembra puštena iz ruskog zatvora, obavila je prvi trening po povratku u Sjedinjenje Američke Države, rekla je njen agent za televizijski kanal I-Es-Pi-En.

Dvostruka olimpijska šampionka i zvezda WNBA lige obavila je brzi trening u vojnoj bazi u San Antoniju, izjavila je Lindsi Kagava Kolas za tu američku televiziju.

Kolas je rekla da ovaj trening ne treba tumačiti kao znak da je Grajner donela odluku o tome da će nastaviti karijeru u Finiks Merkjuriju.

„Ako želi da igra, na njoj će biti da to saopšti. Pred njom su praznici da se odmori i odluči šta je sledeće bez ikakvog pritiska“, rekla je ona.

Po dolasku u SAD u petak ujutru, Britni Grajner je odvedena u vojnu bazu na lekarske preglede.

Ova 32-godišnja košarkašica, uhapšena u februaru u Rusiji pod optužbama za trgovinu drogom, puštena je iz ruskog zatvora u zamenu za trgovca oružjem Viktora Buta (55), koji je služio 25-godišnju kaznu u američkom zatvoru.

Razmenjeni su na aerodromu u Abu Dabiju i od tada Grajner nije dala nikakvu izjavu.

Prema rečima Kolas, Grajner, koja bi mogla da da izjavu ove nedelje, nema nameru da napusti bazu u kojoj boravi sa suprugom Šerel.

„U ovom trenutku ne postoji vremenski okvir za njen povratak“, navela je Kolas, rekavši da se „integriše u svet koji se za nju promenio“.

„Čisto sa bezbednosnog stanovišta, ona neće moći da se kreće po svetu kao nekada. To nije ono što je želela, ali mislim da će pokušati da svoju popularnost iskoristi za nešto dobro“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari