Grbić "spreman" za Poljsku 1 EPA-EFE/JOSE COELHO

Osvajač titule evropskog klupskog prvaka sa poljskom Zaksom ne bi odbio ponudu da preuzme reprezentaciju te države.

Pre nekoliko dana mediji u Poljskoj „nanjušili“ su ponudu Nikoli Grbiću da preuzme A reprezentaciju te zemlje posle bronzane medalje aktuelnog svetskog prvaka na prvenstvu Evrope u toj zemlji, a sada se oglasio i potencijalni kandidat za naslednika Belgijanca Vitala Hejnena, posle njegovog završenog mandata.

– Samo lud čovek ne bi želeo da preuzme Poljsku. Naravno da sam zainteresovan, ako ta ponuda dođe. Poljska je sjajan tim i ogroman izazov za svakog trenera. Najviše mi se sviđa to što bi fokus bio na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Naravno, važni bi bili i turniri do tada, ali tim bi trebalo da se gradi za uspeh u Francuskoj – podelio je svoje mišljenje sa poljskim novinarima trener Peruđe.

Legendarni tehničar reprezentacije Srbije u vreme njenih najvećih uspeha i jedan od najboljih igrača sveta svih vremena na toj poziciji prošle sezone je postao prvi naš trener sa titulom klupskog prvaka Evrope u biografiji, a sada se od njega očekuje da isto napravi sa nacionalnim timom dvostrukog uzastopnog osvajača planetarnog zlata.

Pod uslovom da se uđe u pregovore i isti budu završeni uspehom, jer nekadašnji selektor Srbije ima važeći ugovor u Italiji.

Kao aktivan igrač Nikola Grbić je od 1995. do 2010. sa reprezentacijom osvojio neverovatnih 19 medalja i to olimpijsko zlato i bronzu, drugo i treće mesto na Svetskim prvenstvima, jedan pobednički pehar, srebro i četiri bronze na šampionatima Evrope, četiri zvanja viceprvaka i dva bronzana odličja u Svetskoj ligi, (po) jednu bronzu u Svetskom kupu izazivača, Svetskom Kupu šampiona i Svetskom kupu.

Pred kraj 2019. godine smenjen je sa mesta šefa stručnog štaba selekcije Srbije, s obrazloženjem da nije mogao da garantuje plasman na Olimpijske igre u Tokio, što doduše kasnije nije pošlo za rukom ni njegovom nasledniku Slobodanu Kovaču, mada je njegov bivši kolega iz državnog tima odveo isti sastav do evropske titule.

Pre razlaza sa Odbojkaškim savezom Srbije uzeo je bronzu na Evropskom prvenstvu (2017), srebro (2015) i zlato (2016) u Svetskoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari