Grčke vlasti traže od hrvatske izručenje još desetorice huligana, uhapšenima stigla pomoć od 180.000 evra 1Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Grčke vlasti traže od Hrvatske da im izruči desetoricu navijača Dinama koji su učestvovali u neredima u Atini kada je ubijen navijač atinskog AEK.

Preminuli, 29-godišnji Mihalis Kacuris, stradao je pošto ga je tokom tuče još uvek nepoznata osoba ubola nožem

Hrvatski mediji su saznali da Grci traže još desetoricu hrvatskih navijača čiji je ulazak u Grčku registrovan u danima pred njihov sukob sa pristalicama atinskog kluba.

U dopisu su navedena imena desetorice huligana koji su uspeli da izmaknu poteri i da izađu iz zemlje.

Hrvatski meiji prenose da je ovaj dopis stigao na adresu hrvatskog pravosuđa ali da nije jasno, kako navode, za šta se tačno pomenuta grupa tereti.

„Većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku. Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i istaknute vođe Bed Blu Bojsa, za koje se spekulisalo da su takođe sudelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tuči i incidentima koji su završili smrtonosnim povredama Mihalisa Kacurisa“, pišu mediji.

Pravni stručnjaci upućeni u problematiku postupanja po Evropskom nalogu za hapšenje rekli su medijima da Hrvatska ima relativno mali manevarski prostor da ne postupi po zahtevu grčkih vlasti i ne preda im navijače ako se traži da se postupak vodi u Grčkoj.

Inače, Bed Blu Bojsi su u međuvremenu pokrenuli prikupljanje novčane pomoći za odbranu uhapšenih navijača i dosad su prikupili oko 180.000 evra, od čega je oko 100.000 evra već prebačeno u Grčku.

Deo novca dobili su advokati koji brane uhapšene, a deo je poslat pritvorenima za lične potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari