Grizman oprezan uoči finala SP protiv Argentine 1Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Francuski fudbalski reprezentativac Antoan Grizman rekao je da ekipa posle večerašnje pobede u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Maroka mora da ostane koncentrisana kako bi se dobro pripremila za veliko finale protiv Argentine.

„Pre četiri godine plakao sam posle pobede protiv Belgije (polufinale 1:0), ali sada sam koncentrisaniji na finale koje nas čeka već u nedelju protiv Argentine. Umesto da slavimo finale, mi smo čvrsto na zemlji i koncentrisani na oporavak i dobru pripremu nedeljne utakmice“, rekao je Grizman.

Aktuelni svetski šampion Francuska plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u polufinalu pobedila Maroko sa 2:0.

„Marokanci su me impresionirali, dobro su igrali taktički, u odbrani i napadu. U drugom poluvremenu napravili su nam mnogo problema, ali je Markus (Tiram) bio dobar, što nam je omogućilo da pomognemo odbrani na levom krilu. Brzi gol nam je otvorio utakmicu, a drugi gol nas je obezbedio. Sve utakmice su komplikovane, ide se na sve ili ništa“, naveo je Grizman.

Francuska će u finalu u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail igrati protiv Argentine, koja je u utorak uveče pobedila Hrvatsku sa 3:0.

„Ekipa u kojoj je Leo (Mesi) je drugačija. Znamo kako igraju, oni su težak protivnik, u dobroj formi. Imaju Lea, ali i ekipu iza njega, grupu koja radi veoma dobro, a pomažu im i navijači. Od sutra ćemo se pripremati za ovo finale, kako da igramo, kako da se odbranimo“, rekao je Grizman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari