Gundogan se ne slaže sa Ćavijem: Ne smeš onakav crveni da dobiješ i još onakav gol da primiš 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

Kreativac Barselone nije u potpunosti saglasan sa šefom struke da je sudija Ištvan Kovač direktno „presudio“ ishod revanša četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena (1:4).

Nedugo posle eliminacije iz Lige šampiona, Ćavi Ernandez, trener Barselone, optužio je glavnog sudiju na utakmici Ištvana Kovača da je odlukama direktno uticao na ishod revanša sa Pari Sen Žermenom.

Šef struke Katalonaca akcentovao je direktan crveni karton koji je u 30. minutu dobio Ronald Arauho, nakon starta na Barkoli, međutim Gundogan smatra da je odgovornost štopera Barselone veća nego li Ištvana Kovača.

– Teško je reći… Ali u tim ključnim situacijama moraš da budeš siguran ako kreneš po loptu. Nisa siguran da li ju je dohvatio ili nije… Dozvolio bih svakako jedan na jedan situaciju, pa čak radije primio i gol. Kažem, ne znam da li je došao do lopte ili nije, ali daj svom golmanu priliku da odbrani taj šut. Ili im čak daj i gol – rekao je nemački vezista u razgovoru za Si-Bi-Es Sports.

Jasno je bilo prošlosezonskom osvajaču Lige šampiona sa Mančester sitijem da sa igračem manje Barselona jednostavno nije mogla da dođe do povoljnog ishoda u revanšu, bez obzira na to što je u trenutku isključenja Arauha imala vođstvo (1:0).

– Ovo je Liga šampiona. Ko god da je protivnik nemoguće je da se vratiš sa igračem manje. Razočarani smo. Do tog crvenog kartona držali smo utakmicu pod kontrolom… Isključenje u tako ranoj fazi te jednostavno ubije… Bili smo u dobroj situaciji. Ne samo zbog prve utakmice, nego i zato što smo dali prvi gol. Sve je bilo u našim rukama i dozvolili smo da nam isklizne na najlakši način. Poklonili smo ovo Pari Sen Žermenu. To je ono što me najviše razočarava.

Nastavio je reprezentativac Nemačke sa analizom napravljenih propusta od strane svojih saigrača, pre svega kod gola Vitinje za 2:1 u korist Parižana.

Portugalac jeste odlično šutirao sa nekih dvadesetak metara, ali je imao vremena da se namesti jer je dugo bio neometan prilikom pozicioniranja za šut.

– Još jedna greška. Moraš da izađeš i zatvoriš ga. Nismo smeli da mu dozvolimo da šutira, a on je bio sam! Nije to nešto što nismo trenirali. Igrač koji mu je bio najbliži morao je da izađe da ga zatvori. Bilo je tri na tri posle kornera, Vitinja se pojavi, moraš da kreneš na njega. A niko nije izašao. I ako jeste, učinio je to prekasno.

Gundogan je uverenja da su fudbaleri Barselone sami krivi za eliminaciju od strane PSŽ-a.

– Ono što je važno jesu te ključne akcije. Krucijalne. Tu dobijaš ili gubiš. Nažalost, mi smo bili kažnjeni za njih.

Veznjak prefinjene tehnike, pak, misli da je sudija Kovač pogrešio kada nije dosudio penal za Barselonu, kod rezultata 1:3, pogotovo jer je on bio protagonista kontakta u protivničkom šesnastercu.

– Mislim da je to bio penal. Bio sam u trku i jasno je da me je protivnik blokirao. Rekao sam sudiji da je penal, ali on mi je dao žuti karton.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari