Ćavi: Sudija je "ubio" utakmicu, promenio je sve 1EPA-EFE/Alejandro Garcia

U Barseloni, razumljivo, kivni na sudiju koji je direktno uticao na konačan ishod revanša četvrtfinala Lige šampiona. Sa igračem „više“ sat vremena, PSŽ nadoknadio zaostatak iz prvog meča (1:4).

Ni posle pet godina, fudbaleri Barselone nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige šampiona.

U sinoćnjem revanšu, činilo se da imaju sve pod kontrolom kada je Rafinja postigao prvi gol na utakmicu, nakon divne asistencije Jamala, međutim u 30. minutu, isposviće se, dogodio se ključan momenat na utakmici.

Arauho je zbog starta na Barkoli dobio direktan crveni karton, jer je sudija Ištvan Kovač iz Rumunije procenio da je bio poslednji igrač u odbrani Katalonaca.

Ta njegova, čini se prestroga odluka, kumovala je kansije ubedljivom porazu Katalonaca.

Ćavi Ernandez, strateg Barse, nikako nije mogao da se smiri posle isključenja Arauha, pa je zbog prenaglašenih izliva emocija takođe dobio direktan crveni karton u 56. minutu.

Ponovo je Kovač pokazao da nema dovoljno osećaja prilikom određivanja kriterijuma na ovako važnom meču.

Kataloncima je delio kartone kao konfete; stekao se utisak da se previše uneo u ulogu glavnog sudije (tri crvena za Barselonu) izgubivši percepciju da je trebalo da bude neprimetan na meču, a ne konstantno u krupnom kadru.

– Nezadovoljan sam, ljut, jer mislim da je meč bio izjednačen. Kada je bilo 11 na 11 bili smo dobro organizovani. Za mene je previše bilo pokazati crveni karton u takvom trenutku, od tada je to bila potpuno druga utakmica. Rekao sam sudiji da je veoma loš, da je katastrofa, da ne razume fudbal. To je ubilo utakmicu. Promenilo je sve. Ne volim da pričam o sudijama, ali moramo da kažemo, ne možemo da ćutimo. Barsa će pokušati ponovo. Imali smo veoma dostojan nastup u Ligu šampiona, rekao bih da smo bili izvanredni – iskreno je delovao Ćavi posle utakmice kojom su Katalonci praktično ostali bez šanse da uzmu makar jedan trofej u sezoni, s obzirom na to da u domaćem prvenstvu zaostaju za Realom osam bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari