Pep Guardiolafoto EPA-EFE/Filip Singer

Remi po meri ostvarili su fudbaleri Mančester sitija u Madridu (1:1). Imaće priliku da se pred svojim navijačima u sredu revanširaju Realu i obezbede učešće u finalu Lige šampiona.

Sezona je u završnoj fazi a fudbaleri Mančester sitija bore se za tri trofeja. U najboljoj su poziciji da ponovo osvoje Premijer ligu; igraće i u finalu FA kupa protiv Mančester junajteda, a pritom su u povoljnoj poziciji da se domognu prilike za trofej u Ligi šampiona.

Na putu ka tripleti, pak, mogla bi da im se ispreči, potpuno neočekivano, Evrovizija.

Naime, Sitijev meč sa Evertonom prvobitno je bio zakazan za subotu, međutim, kako se finalno veče Evrovizije upravo tada održava u Liverpulu, susret je pomeren za nedelju, što se Pepu Gvardioli nikako nije svidelo.

Španski sturčnjak je svestan da će njegovi fudbaleri, zbog Evrovizije imati dan manje za pripremu revanša polufinala Lige šampiona, u odnosu na Real.

Madriđani će sutra odigrati mali gradski derbi sa Hetafeom i već u ponedeljak krenuće put Mančestera.

– Ne razumem, ali ne želim više da se borim za to. Moraću da se prilagodim. Poprilično sam siguran da La Liga i Premijer liga žele da nam pomognu, ne mislim da žele da nam naškode. Problem je u rasporedu sa ovolikim brojem utakmica. Nismo mogli da igramo u subotu jer se u Liverpulu održava Evrovizija i nema dovoljno policije kako bi se obezbedila dva događaja u isto vreme – neraspoložen je Gvardiola.

Katalonac smatra da u drugim ligama imaju više razumevanja za obaveze svojih klubova u međunarodnim takmičenjima.

– Voleli bismo da imamo više vremena da se pripremimo, ali nije tako. Kod nas nije kao u Francuskoj ili Nemačkoj gde timovi koji se takmiče u Evropi igraju petkom. Ovde je Premijer liga bitnija i raspored je takav kakav je.

Madriđani su prošle godine eliminisali Siti u neverovatnom polufinalnom serijalu. „Građani“ silono žele da im se u sredu revanširaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari