Gvardiola potvrdio da ostaje u Mančester sitiju 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HAL

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da će ostati u tom fudbalskom klubu, bez obzira na dvogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima.

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Siti izbacivanjem iz evropskih takmičenja u naredne dve sezone zbog kršenja pravila licenciranja i finansijskog fer pleja. Siti će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu, a mediji su spekulisali da će Gvardiola na kraju sezone napustiti Siti, kao i nekolicina prvotmaca, ako žalba ne bude usvojena.

Siti je sinoć pobedio Vest Hem sa 2:0, u 26. kolu Premijer lige, a Gvardiola je posle utakmice rekao da ostaje u klubu.

„Bez obzira šta se dogodi, biću ovde i naredne sezone. Ako me klub ne otpusti, a to može da se dogodi, ostaću ovde 100 odsto. Želim da ostanem, da pomognem klubu, ako je moguće, da održimo ovaj nivo što više. Zašto bih otišao, kada sam pre mesec dana rekao da volim ovaj klub i da volim da budem ovde. Razgovarali smo sa igračima i u naredna tri meseca ćemo se koncentrisati na ono što moramo da uradimo, a onda ćemo morati da sačekamo presudu“, rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Izvršni direktor Sitija Feran Sorijano rekao je da će klub uraditi sve kako bi dokazao da su optužbe Uefa lažne.

„Desilo se ono što se desilo, ali još nije gotovo. Klub će se žaliti, malo smo razgovarali o tome i uveren sam da će klub odbraniti svoju poziciju. Kada neko veruje da je u pravu boriće se do kraja, a to će klub i da uradi. Nije gotovo“, rekao je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari