Hamilton: „Da li je moguće da smo pričali o donjem vešu?!“ 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Po završetku kvalifikacionog treninga pred trku za veliku Veliku nagradu Australije, čelnici Svetske automobilske organizacije (FIA) održali su dvočasovni sastanak sa vozačima na kojem su ih upozorili na pravila koja se tiču nošenja nakita i donjeg veša.

S obzirom da sedmostruki šampion sveta Luis Hamilton nosi metalnu alku u nosu činilo se da je vozač Mercedesa bio povod za zabrinutost vodećih ljudi FIA, ali se ispostavilo da je u pitanju donji veš.

Naime, vozači su obavešteni da je otkriveno – ne zna se kako – da se neki od njih trkaju u normalnom donjem vešu, koje nije otporan na vatru.

FIA je upozorila da bi veš mogao da se istopi u slučaju da se bolid zapali.

Isto važi i za satove sa plastičnim delovima, dok je metalni nakit provodnik toplote i predstavlja rizik da pogorša povrede prilikom požara.

Po završetku razgovora Hamilton je rekao da je to bio najduži brifing vozača u njegovoj karijeri.

„Da li je moguće da zaista pričamo o takvim stvarima, poput donjeg veša? U svakom slučaju, idemo dalje“, izjavio je Britanac.

Za Hamiltona je, kako je rekao, mnogo veći povod za zabrinutost bila činjenica da je sastanak održan uz zanemarivanje rizika da se vozači zaraze virusom korone.

„Niko na brifingu vozača nije nosio maske, Neki vozači jesu. Većina čelnika FIA nije, što je za mene bilo neprijatno“, rekao je vozač Mercedesa, koji je u kvalifikacijama ostvario peto vreme, sa skoro sekundom zaostatka za prvoplasiranim Šarlom Leklerom.

Start trke za VN Australije je u 7.00 sati, a direktan prenos je na Sport klubu HD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari