Raznih poteza je bilo u poslednjim satima za trejd u NBA ligi. Hjuston je rešio da se na kratko odrekne Bobana Marjanovića, oprosti se od Erika Gordona, a sve u želji da napravi prostora za dvojicu iskusnih košarkaša.

Roketsi su Gordona poslali u LA Kliperse, a u suprotnom pravcu je krenuo Džon Vol. Nekadašnji NBA šampion angažovao je i Denija Grina što je uslovilo i da se odrekne Bobana Marjanovića.

Ipak, nisu Roketsi imali nedoumica u vezi sa nastavkom karijere srpskog centra. Vratiće ga u svoje redove i dodatno nagraditi sa oko 1.000.000 dolara.

Da stvar bude specifičnija; Hjuston je rešen da otkupi ugovore Vola i Grina i učini ih slobodnim agentima, što je i očekivano, s obzirom na to da je ekipa među najslabijima u ligi ove sezone i da bi tako iskusni košarkaši predstavljali samo balast.

Marjanović će završiti osmu NBA sezonu u Hjustonu. U redove tima iz Tojota Arene prešao je minulog leta u trejdu sa Trejom Burkom, Markisom Krisom, Sterlingom Braunom i prava na Vendela Mura, u zamenu za Kristijana Vuda koji se preselio u Dalas.

Trideset šestogodišnji centar iz Boljevca ove sezone igra veoma malo; nastupio je na svega 17 utakmica, igrajući oko četiri minuta beležeći 2,8 poena.

Od početka NBA karijere nastupao je za San Antonio, Dalas, Detroit, LA Kliperse i Filadelfiju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari