Hrvat hvali Srbina u Torinu: Ako se ne bude ponašao kao kreten, stavljam ruku u vatru da će postati dobar fudbaler 1Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Harizmatičan, ali i trener specifičnog ponašanja i karaktera, Ivan Jurić je mnogo pomogao srpskim fudbalerima.

Hrvatski strčnjak, koji godinama već uspešno radi u Italiji, može se okarakterisati kao trener koji je nekolicini srpskih fudbalera pomogao da postanu bolji igrači, odnosno golmani.

Ivan Jurić je prvo Darka Lazovića preporodio u Veroni, u koju je, potom, na njegov zahtev, stigao Ivan Ilić.

Prelaskom u Torino, od Vanje Milinković-Savića napravio je startnog golmana, nemerljivo doprinevši da kasnije 26-godišnji čuvar mreže bude i kod Dragana Stojkovića Piksija prvi izbor u reprezentaciji Srbije.

Takođe, Saša Lukić je pod njegovim nadzorom igrao možda i najbolji fudbal u karijeri. Jurić ga je imenovao i za kapitena ekipe koju je odlučio da pojača i Nemanjom Radonjićem iz Marseja.

Nišlija se još uvek nije izborio za poziciju startera, ali nije ni zapostavljen u ekipi.

https://www.danas.rs/insajderske-informacije-dosle-od-bivseg-savetnika-u-prljav-posao-umesana-i-teniska-akademija-poslovanje-psz-a-postalo-predmet-istrage/

Tokom zimskog prelaznog roka, kada je postalo jasno da će Lukić karijeru nastaviti u Fulamu, Jurić je insistirao na transferu Ivana Ilića iz Verone.

Iako je Marsej već bio poslao avion po njega, zbog prethodne saradnje u Veroni, 22-godišnji veznjak izabrao je dres „bikova“.

https://www.danas.rs/osimen-nadvisio-ronalda-skace-do-drugog-sprata/

Jurić još uvek ne može da se pomiri sa odlaskom Lukića, fudbalera i osobe od posebnog poverenja, ali je negde spreman da postepeno igru gradi oko Ilića.

„Srećan sam što je izabrao naš klub na kraju. Mogu da stavim ruku u vatru za tog momka. Vremenom će, ako se ne bude ponašao kao kreten, postati veoma dobar fudbaler“, tvrdi Jurić.

Iako je još uvek sklon kiksevima, posebno kod istrčavanja na centaršuteve po bokovima, Vanja je kod Jurića neprikosnoven na gol crti.

U nedavnoj pobedi nad Udinezeom, uprkos tome što nije napravio nijedan veći kiks, hrvatski stručnjak imao je šta da mu zameri.

„Na kraju me je naljutio. Da je pustio loptu da izađe vani, kupio bi nam vreme.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari