Hrvati Japan poslali na Srbiju u osmini finala Svetskog prvenstva 1foto.Starsport

Mogli su vaterpolisti Hrvatske da se bave i kalkulacijama, ali su se u poslednjem kolu grupne faze poneli sportski.

Naše komšije se jesu mučile sa Japanom, pre svega u prvom poluvremenu, ali su u nastavku fizički bili još dominantniji, obezbedivši na vreme ubedljivu prednost – 17:12.

Vaterpolisti Hrvatske bili su u poziciji da, nakon trijumfa Srbije nad Crnom Gorom, biraju sa kime će lakše izaći na kraj u osmini finala, međutim, nisu želeli da ukaljaju obraz kao svetska sila, eventualnom brukom protiv domaćina Svetskog prvenstva.

Pobedom nad Japanom, Hrvatska će za mesto među osam najboljih igrati sa Crnom Gorom, dok će Srbija na megdan Japanu.

Aktuelni evropski šampioni, vaterpolisti Hrvatske igraće derbi osmine finala. Eventualni susret sa Srbijom reprezentacije bi mogle da zakažu za polufinale Svetskog prvenstva, s obzirom na to da su obe selekcije u istom delu kostura.

Reprezentacija Srbije moraće da bude veoma oprezna i motivisana protiv Japana. Pokazao je domaćin i protiv Mađarske, kao i Hrvatske da može biti veoma neugodan, pogotovo u prvom poluvremenu.

Jesu Japanci fizički slabiji, ali u Jusukeu Inabi i Taiju Vatanabi imaju odlične šutere. Brzo plivaju i prisutni su u kontrama.

Da su produktivni u napadu, pokazuje i podatak da je golman reprezentacije Hrvatske, Marko Bijač danas imao čak deset odbarna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari