Hrvatski košarkaš podržava poteze Crvene zvezde: Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca u ABA ligu 1Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Bivši hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić, koji je posle igranja u najboljim evropskim klubovima odlučio da karijeru završi u Splitu, izjavio je da je za regionalnu košarku dobra stvar to što Fakundo Kampaco i Luka Vildoza nastupaju u ABA ligi.

Ukić se osvrnuo na izjave selektora Hrvatske Ace Petrovića, koji je rekao da bi Crvena zvezda trebalo da se povuče iz ABA lige, jer po kvalitetu igrača previše odskače od konkurencije.

„Meni su te priče smešne. Dabogda došlo još šest Vildosa i Kampaca u ABA ligu. Šta je u tome loše za naše igrače? Pa je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz žnj ekipe? Ne vidim ništa loše u tome, uvek želite da igrate protiv najjačih“, rekao je Ukić.

Bek koji je dve sezone nastupao i u NBA ligi za Toronto i Milvoki tvrdi da kritikujući crveno-bele neki ljudi iz hrvatske košarke zapravo traže alibije za neuspehe.

„Sve se može. Samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smislen rad videti rezultati“, izjavio je Ukić u intervjuu za potkast „Germanijak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari