Hrvatski mediji tvrde da je Partizan "pokrao" Split, Lesor bio u igri sa pet ličnih grešaka (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Partizana pobedili su Split u 20. kolu ABA lige rezultatom 96:95 trojkom Nanelija 1,5 sekundi pre kraja, ali je greškom sudija i zapisničkog stola u tom trenutku na terenu bio i Matijas Lesor, koji je prethodno izašao iz igre zbog pet ličnih grešaka.

Francuski košarkaš u redovima Partizana Matijas Lesor zaradio je petu ličnu grešku na 50 sekundi do kraja, kad je faulirao Dominika Mavru.

Trener Partizana Željko Obradović ga je izvadio iz igre, ali se dogodila se greška zapisničkog stola i peti faul Lesora nije bila zabeležen na semaforu.

Partizan je pri rezultatu 95:93 za Split imao poslednji napad, a Obradović je Lesora vratio u igru iako je imao pet ličnih grešaka.


Bila je to ključna odluka Obradovića jer je upravo Francuz napravio poslednji blok za šut i pobedu, a odigrao je i ključnu odbranu na Mavri u završnim sekundama meča.

U trenutku kada je Lesor vraćen na teren službena lica za zapisničkim stolom su trebala da reaguju i da dodele tehničku grešku klupi crno-belih, ali pošto se to nije desilo on je ostao na parketu.

Iako mediji dovode u pitanje regularnost utakmice, meč ne može biti poništen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari