Hrvatski selektor o porazu srpskih vaterpolista: Otišli ​​su im fascinantni igrači, proći će mnogo vremena dok se ponovo skupi takva ekipa 1EPA-EFE/MARKO METLAS

U hotelu Dioklecijan, gde se nalazi hrvatska reprezentacija, pred novinare su došli trener Ivica Tucak i igrači Marko Žuvela i Toni Popadić, koji su se složili da je pobedu protiv Francuske donela izvanredna odbrambena igra.

– Ponavljam, po stoti put, počeo je Ivica Tucak, pa nastavio:

– Moramo da se borimo do cilja. Radili smo vredno na pripremama, da tako kažem, jer je u igri ključ svega defanzivna komponenta. To je jedini način da sebi priuštimo luksuz da ne realizujemo neke napade sa više igrača. Ono što smo do sada izveli, u fantastičnoj atmosferi Spaladijuma, samo je početak. Znamo sve o Grcima, kao i oni o nama, trenutno nas čeka najvažniji meč, pobeda nam daje mogućnost pauze do četvrtfinala, a onda je borba za medalje nadohvat ruke.

Prema prognozama, u slučaju pobede protiv Grčke trebalo bi da igraju protiv Holandije, ali se o tome nije razgovaralo, piše Jutarnji.hr.

Marko Žuvela, jedan od mladih svestranih igrača Juga:

– Ova pobeda protiv Francuza nije nešto za slavlje. Uradili smo ono što smo morali. Razgovarali smo, analizirali našu igru, znamo šta nam je cilj. I to je zlatna medalja.

Na klupi je sedeo Toni Popadić, koji je kao rezervni golman bio jedini član tima ceo meč…

– Način na koji je Bijač branio bio je čudesan i za njega, koji je vrhunski golman. Prelomio je utakmicu, doveo nas do pobede. Neka tako i dalje bude.

Bilo je i komentara o velikoj pobedi Mađarske nad Srbijom, selektor Tucak nije bio iznenađen:

– Otišli ​​su njihovi fascinantni igrači, to je bio tim sa kojim smo, nažalost, morali da se takmičimo. Usuđujem se da kažem da će proći mnogo vremena, možda i decenije, dok se takvi igrači ponovo ne nađu zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari