"Hvala mu što je danas pustio dekicu poput mene": Đoković pohvalio klinca i našalio se na svoj račun 1Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Apsolutni favorit Srpska opena iskren posle teško izvojevane pobede nad Lukom van Ašom u drugom kolu turnira serije 250.

Novak Đoković opravdao je rezultatska očekivanja u duelu sa osamnaestogodišnjim Francuzom, ali morao je da provede mnogo više od dva sata na banjalučkoj šljaci dok nije slomio otpor talentovanog, motivisanog i fokusiranog tinejdžera, s 2:1 u setovima.

„Možda ružno zvuči nisam ni ja mnogo poznavao današnjeg tenisera. On je mlad, perspektivan, uspeo je da preokrene protiv Vavrinke. Teški su uslovi za igru, padala je kiša, teške su loptice. Pokušao sam da to repliciram na treningu, ali drugo je zvanični meč. Hvala mu što je pustio dekicu poput mene danas“, našalio se prvi reket sveta posle duela sa Lukom van Ašom.

Pa pojasnio šta je tačno mislio kada je sebe uporedio sa starim ljudima, što je prethodno izazvalo smeh na tribinama krcatim lokalnim ljubiteljima „belog sporta“ i gostima prestonice Republike Srpske.

„Dekica u sportskom smislu, životno se osećam mlado. Zadao sam sebi da igram još dosta godina, ali ajde videćemo. U životu se nikada ne zna, nepredvidivo je jako kada pređeš granicu od 35 godina, svaki turnir znaci duplo više. Ovo je možda i jedini put da igram ovde, ali se nadam da ne. Ovaj jedinstveni događaj je izazvao mnogo emocija u meni…

Hvala vam svima što ste došli. Ovo je jedna od najlepših atmosfera koje sam igrao u životu, a igram profesionalno tenis 20 godina. Skoro smo tri sata igrali, ostali ste svi, popunjena su sva mesta, zbog vas sam danas pobedio“, izgovorio je Đoković neposredno po završetku meča.

Do novog susreta sa publikom u komšiluku, gde će mu rival biti Srbin Dušan Lajović ili Francuz Gregor Barer, ovog četvrtka oko 11 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari