I jednima i drugima gori pod nogama, gde možete gledati evroligaški duel Partizana i Crvene zvezde 1Foto: STARSPORT

Rezultatski lošu uvertiru napravili su košarkaši Partizana i Crvene zvezde prvom ovosezonskom večitom derbiju (četvrtak, 18.30). Duel u Beogradskoj areni biće pod moranjem i jednima i drugima, a pobednik će steći dovoljan kredit do ponedeljka i novog susreta večitih srpskih rivala.

U istorijskom kontekstu, prvi evroligaški večiti derbi košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su prošle sezone. I tada su crno-beli bili domaćini, a u prepunoj Beogradskoj areni pobedonosnu trojku pogodio je Nemanja Nedović, bukvalno uz zvuk sirene (73:76).

Partizan je na evroligaškoj sceni potom uzvratio crveno-belima u hali „Aleksandar Nikolić“ (78:79) što je pokazatelj da prednost domaćeg terena ne mora unapred i biti najveći mogući benefit za jednog od srpskih košarkaških velikana.

Nisu večiti rivali ove sezone dobro startovali u najelitnijem evropskom takmičenju. Duel petog kola dočekuju identičnog skora (1-3) vrlo pomešanog utiska da li su i u kojoj meri mogli bolje na pojedinim utakmicama.

Crno-beli su u Atini bili veoma blizu pobede protiv Olimpijakosa, a kapitulirali su tek u produžetku (98:94). Crveno-beli su, pak, bili u finoj prilici da se trijumfalno vrate iz Kaunasa, odnosno da matiraju Monako kod kuće.

Ceh je na kraju morao da plati Duško Ivanović, koji je i sam kumovao otkazu zbog toga što ambijent u ekipi nije bio dobar i što je atmosfera dobrano bila narušena.

Rukovođenje ekipom preuzeo je Janis Sferopulos, cenjeni grčki sturčnjak koji je prethodno uspešno vodio Olimpijakos i Makabi.

Rođen u Solunu, imao je iskustva preuzimanja ekipe usred sezone. Nešto slično dogodilo mu se kad je postao šef struke atinskog velikana, kao i Ponosa Izraela.

Debitovao je vodeći ekipu protiv FMP u ABA ligi, a evroligaški debi imaće sutra na najtežem mogućem gosotvanju.

Nema sumnje da će Beogradska arena biti ispunjena do poslednjeg mesta. Prema nekim najavama nekih tristotinjak navijača Crvene zvezde mogli bi da pruže podršku svojim miljenicima a najverovantije će biti smešteni u gornjem prstenu hale (ako do toga bude došlo).

Garantovani spektakl u četvrtak uveče, milionski auditorijum moći će da isprati putem prenosa na Sport klubu 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari