I Modrić protiv Lige nacija: Ovo je nehumano 1EPA-EFE/Lee Smith

Zvezda fudbalske reprezentacije Hrvatske i Reala ne razume nabijen kalendar takmičenja.

Luka Modrić voli da igra za svoju domovinu i još ne razmišlja o povlačenju, uprkos poznim sportskim godinama i napornim klupskim sezonana, ali…

„Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna, nema veze je li prijateljska ili Liga nacija. Smeta mi samo termin i pretrpanost utakmica. Nije normalno da nam staviš deset utakmica u četiri dana nakon ovakve sezone. Ovo je nehumano. Ali, kad se obuče ovaj dres moraš dati maksimum. Zaslužili smo sedam bodova, dali maksimum. Šteta zbog one prve utakmice, ali popravili smo se u sledeće tri“, objasnio je ovaj majstor organizacije igre i asistencija posle istorijske pobede nad Francuskom (1:0), pošto je samo dve nedelje pre okupljanja nacionalnog tima završio dugu i berićetnu sezonu sa madridskim velikanom.

Kockasti su neke od najbolnijih poraza doživeli upravo od Trikolora, ali sada su im se revanširali za sve te rezultatske šamare, poput onog u finalu poslednjeg Svetskog prvenstva.

„Napokon! Hvala Bogu da smo došli do te prve pobede protiv njih. Deseta je ovo bila utakmica, ako se ne varam. Srećni smo ne samo zbog pobede, nego i zbog načina igre, pogotovo u prvom poluvremenu. Zaslužili smo ovu pobedu kroz prikazano večeras“, laknulo je stalnom starteru osvajača poslednje Lige šampipna, s kojim je podigao gomilu trofeja od svog dolaska na „Santijago Bernabeu“.

„Bili su nam crna mačka, nikako da ih dobijemo. Uvek smo bili blizu, ali nikad nismo uspeli. Napokon se to dogodilo, i to na njihovom stadionu. Sigurno da je jedna od dražih pobeda. Srećni smo, sad se ide na odmor i pripreme za sledeću sezonu. Znači ovaj rezultat puno, ovaj poslednji, i u Danskoj, i u Splitu s Francuzima“, naglasio je strelac pobedonosnog gola u Francuskoj, kom je prethodio remi istih timova na stadionu u Splitu.

Hrvatska se u Ligi nacija takmiči u A diviziji u grupi sa Francuskom, Danskom i Austrijom. Posle četiri kola ima sedam bodova – dva manje od Danske, tri više od Austrije, a čak pet od Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari