I zvanično: Ben Bentil u Zvezdi 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ben Bentil je novo pojačanje Crvene zvezde, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana. Bentil ima 27 godina, a visok je 206 centimetra i izuzetne atletske sposobnosti. Proteklu sezonu proveo je u dresu Armanija gde je prošle sezone odigrao 23 utakmice, s prosekom od pet poena uz 2,4 skoka. prosečno beležio 5,6 poena i 2,4 skoka.

Bentilov dolazak verovatno znači da se odustalo od dolaska Krisa Singltona jer i Bentil pokriva poziciju 4.

Pre Armanija igrao je u turskom Bahčešeiru, dve sezone je proveo u Panatinaikosu, a igrao je i za Peristeri, Šalon Rems i u Kini.

Posle studiranja na univerzitetu Probidens Bentil se 2016. odlučio za draft na kome je bio 51. pik. NBA prava na njega uzeo je Boston Seltiks, ali je on prve profesionalne korake napravio u dresu „Ludih mrava“, razvojnom timu Indijane Pejsers.

Imao je kratku epizodu u kineskoj CBA ligi, kao zamena za povređenog Endrju Bleča, a zatim se vratio u Razvojnu ligu, da bi nešto kasnije postao prvi košarkaš iz Gane koji je zaigrao u NBA, u dresu Dalasa. Za Meverikse je odigrao tri utakmice.

U Crvenu zvezdu su ranije došli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand, Dalibor Ilić i Filip Petrušev. Za glavnog trenera postavljen je Vlada Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari