Iako Lejkersi više nisu tako moćni, Lebron Džejms i dalje probija granice mogućeg: Kralj prebacio 39.000 poena 1Foto: AP Photo/Ashley Landis

U pobedi nad Jutom (131:99) Lebron Džejms ostvario istorijsko dostignuće.

Aktuelna, za Lebrona Džejmsa je čak 21. sezona u NBA ligi.

Davne 2003. Kralj je debitovao u dresu Klivlend Kavalirsa i bez obzira na to što će u decembru napuniti 39 godina, još uvek je željan pobeda i ostvarenja na ličnom planu.

Upravo je u poslednjem susretu, tačnije trijumfu nad Jutom, uradio nešto što niko pre njega nije. Probio je granicu od 39.000 poena što se i očekivalo u duelu sa Džezerima, s obzirom na to da mu je nedostajalo samo pet poena pre početka meča.

Novi istorijski trenutak dogodio se iz akcije uručenja; Entoni Dejvis je bio svedok trojke Lebrona Džejmsa posle koje su ekran i semofaor u hali ukrasile neponovljive brojke četvorostrukog NBA šampiona.

U meču čiji je ishod bio poznat već na poluvremenu, s obzirom na to da su Ljekersi vodili sa 21 poenom, Lebron nije previše forsirao.

U košgeterskom smislu, ubacio je tek 17 poena, ali je imao i devet asistencija, kao i sedam skokova, šutirajući za tri poena 3/5.

Iako je u 39. godini života, što je period u karijeri kada bi procenti šuta trebalo da opadaju, kod Lebrona je „prirodan proces“ obrnut.

Od početka sezone, Džejms za tri šutira 41 odsto, što su njegovi najbolji procenti od početka neverovatne karijere.

Lejkersi su protiv Jute vezali treći trijumf, ukupno četvrti na poslednji pet utakmica i na skoru su 9-6.

Pobedom nad Džezerima plasirali su se u četvrtfinale NBA kupa.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari