Savršeno poluvreme Bogdanovića nedovoljno za Atlantu, istorijska četvrtina Haliburtona 1Foto: AP/Carlos Osorio

Atlanta protiv Indijane pretrpela treći uzastopni poraz (152:157) iako su nosioci igre bili na očekivanom nivou.

I ove sezone je postavljen kao rezervista koji ulascima treba da promeni ritam i u značajnoj meri poboljša produktivnost i potentnost ekipe, pre svega u napadu.

Bogdan Bogdanović je u tom smilu nešto sporije startovao, kao da je tražio svoje mesto u sistemu trenera Kvina Snajdera, međutim u poslednje vreme pokazuje svoju najbolju košarkašku verziju.

U poslednjih šest dana ostvario je svoja dva najbolja učinka od početka takmičarske godine.

Protiv Indijane imao je odlično prvo poluvreme, posebno drugu četvrtinu ali je u nastavku mogao samo da posmatra simultanke saigrača Trea Janga i Dežontea Marija koje je zasenio ove sezone izvanredni Tajris Haliburton.

Bogdanović je sredinom prošle nedelje Njujork Niksima ubacio, ove sezone rekordnih 28 poena, a u meču sa Pejsersima brojao je do 26.

Ipak, to nije bilo dovoljno da Houksi prekinu sa serijom negativnih rezultata, naprotiv.

Reprezentativac Srbije je u uvodna 24 minuta ubacio 22 poena, šutirajući iz igre izvanrednih 8/10, odnosno 2/3 sa distance.

Nadahnut, verovanto je i sam bio ubeđen da njegova ekipa neće ispustiti prednost od čak 20 poena pred kraj druge deonice, ne sluteći da će se u trećoj deonici pojaviti Supermen u liku plejmejkera Pejsersa.

Haliburton je na delu pokazao zašto Indijana trenutno slovi za tim sa najboljim napadom u kompletnoj ligi.

Nekadašnji bek Sakramenta delovao je za odbranu Houksa kao supersonični voz. Razbijao je odbranu na sve moguće načine – šutem, ulazom, besprekorno pogađajući sa linije penala.

Samo u trećoj deonici ubacio je 26 poena postavivši rekord kluba kada je u pitanju broj poena u jednoj četvrtini.

Reprezentativac SAD omogućio je saigračima da poslednju deonicu dočekaju sa prednošću od pet poena. Indijana je manirski nadoknadila minus 13 sa poluvremena, međutim žurka je dobila poslednje poglavlje zahvaljujući Treu Jangu, plejmejkeru Houksa.

Potencijalni reprezentativac SAD u odlučujućem kvartalu ubacio je 16 poena, prezentujući sovje šuterske sposobnost gotovo sa loga oko centra igrališta.

Činilo se u određenim trenucima da je klub iz Džordžija kadar da napravi preokret, međutim Haliburtonu je u udsutnim trenucima meča pomogao takođe nekadašnji košarkaš Sakramenta.

Badi Hild je u poslednjih pet minuta dao 13 poena odbivši poslednji atak domaćina.

Ovim trijumfom Pejsersi su se približili učešću na NBA kupu.

Jang je na kraju zabeležio 38 poena, Marej je dao 28, a Bogdanović dva poena manje.

U pobedničkoj ekipi se pored Haliburtona, koji je na 37 poena dopisao i 16 asistencija, istakao još pomenuti Hild sa 24 poena. Topin je ubacio 21, Maturan 19, a Nesmit 17…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari